L’institut Coromines i l'Espai Jove celebren el dia de la dona amb diferents activitats

Durant aquesta setmana es fomenta la participació de l’alumnat en temàtiques d’igualtat i gènere.

En motiu del Dia de la Dona el passat 8 de març, l’Institut Joan Coromines, amb la col·laboració de l’Espai Jove de l’Ajuntament de Pineda de Mar, estan organitzant aquesta setmana diferents activitats a l’entorn de la temàtica d’igualtat i gènere. L’objectiu és donar informació als joves del municipi i fomentar la seva participació en aquestes iniciatives.
 
Per una part, s’ha creat una exposició d’imatges que recreen possibles relacions amb comportaments positius i negatius en les relacions de parella. Els i les estudiants que ho desitgen tenen un espai per posar títol a les imatges que hi apareixen. D’altra banda, i aprofitant l’ús estès que fan de les xarxes socials, s’ha instal·lat un gran mural en el qual hi apareixen frases escrites per adolescents en relació a aquesta temàtica. Després l’alumnat del centre pot enganxar-hi uns adhesius que posen “m’agrada” o “no m’agrada”, expressant la seva opinió envers la temàtica.
 
L’última de les activitats que s’han dut a terme és una proposta que porta per títol “Cuinem unes relacions sense violència”. Es tracta d’una cassola on cada alumne pot tirar-hi un paper amb una frase o pensament que li sembli clau per aconseguir unes relacions home-dona sanes i sense violència. Amb aquests ingredients se’n farà una “recepta”, que s’exposarà en un mural. El divendres dia 11, a l’hora de l’esbarjo, es llegirà en veu alta tot aquest recull d’ingredients que l’alumnat del centre hagi triat, com a activitat que conclourà aquesta setmana dedicada al Dia de la Dona.
 
Aquestes activitats s’emmarquen dins el programa PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària), que porta a terme l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona a través de l'Oficina del Pla Jove.