L’Ajuntament anuncia que elaborarà un pla d’estalvi per a fer front al descens d’ingressos

L’Ajuntament elaborarà durant el mes d’abril un pla d’estalvi per fer front al descens dels ingresso

Tot i tancar l’any amb un romament de tresoreria positiu de 970.665,39 euros, el diferencial entre ingressos i despeses corrents ha estat de 3,8 milions d’euros. La solució a la situació actual passa per un ajust pressupostari amb la posada en marxa d’un pla d’austeritat que es portarà a terme durant en els propers quatre anys i que ha de permetre estalviar més de 3 milions d’euros.

L’Ajuntament de Pineda de Mar va presentar en el ple ordinari del mes de març celebrat aquest passat dijous al vespre, el tancament del pressupost del 2009. Uns números que han estat marcats pel descens en els ingressos previstos. Entre les causes d’aquesta situació destaca la consolidació de la despesa fixa del consistori, l’increment poblacional que ha originat un augment de serveis, l’assumpció per part de l’Ajuntament de competències pròpies de les administracions estatals i autonòmiques sense rebre els corresponents ingressos, i la davallada dels ingressos generats pel sector de la construcció. Per això l’equip de govern va anunciar que durant el proper mes d’abril elaborarà un pla d’estalvi que es portarà a terme els propers quatre anys.

L’equip de govern va anunciar que ja havia efectuat una retenció de crèdit per valor d’uns 500.000 euros com a primera mesura de reducció de la despesa del 2010. A més, va manifestar que durant el mes d’abril es redactarà una pla d’austeritat per tal de reduir despesa corrent, disminuir de les partides de publicitat i propaganda, la supressió d’activitats culturals, revisar els costos dels principals serveis municipals, captar activitat econòmica, reduir l’endeutament ordinari, i rebaixar els sous des polítics, càrrecs directius i grups municipals, entre d’altres. Aquestes accions es concretaran durant el proper mes d’abril.