Una tercera part dels 60 joves que s'han format al projecte Dinamo del Centre Innova de Pineda han trobat feina

El programa integral Dinamo té com a finalitat millorar l’ocupabilitat de Pineda de Mar

Aprendre cuina, formar-se com a monitors de vela o aprendre educació en el lleure. Aquestes són algunes de les propostes en què s'han pogut formar prop de 60 joves de Pineda a través dels cursos i programes impulsats des del Centre Innova de l'Ajuntament de Pineda dins del programa DINAMO, de millora de l'ocupabilitat. Aquestes activitats formatives s'han fet durant els darrers sis mesos, la majoria dirigides a joves que havien abandonat els estudis. Els resultats han estat positius: divuit joves ja han trobat feina i la resta reprendran els estudis al setembre. Aquest matí s'ha fet a l'auditori del Centre Innova l'acte d'entrega de diplomes d'aprofitament als joves. En l'acte s'ha pogut veure un vídeo amb el testimoni dels joves, de professionals del Centre Innova i l'Espai Jove entre d'altres, i de les empreses col·laboradores.

 

 

S'han fet des del mes de gener impulsats des del Centre Innova amb la col·laboració dels professionals de diferents regidories de l’Ajuntament: Joventut, Serveis Socials i Educació en el marc del Programa integral DINAMO de millorar de l’ocupabilitat de Pineda de Mar. També han col·laborat els instituts, els Serveis Educatius i diverses empreses de Pineda, com ara Josper, Auto taller Solé, Tallers Comas i XperTIC. En el cas del curs de cuina, han fet una formació de 40 hores al restaurant Pura Brasa.

Xavier Amor: "Es tracta de formar i fer un acompanyament cap a la ocupació"

L'alcalde de Pineda, xavier Amor, ha presidit l'entrega de diplomes aquest matí al Centre Innova. Ha dit que es tracta de formar i fer un acompanyament cap a la ocupació, i ha destacat les dades positives del programa. Xavier Amor ha dit que «es tracta d'una aposta política pels joves i per la seva formació i ocupació». La regidora de promoció econòmica i centre Innova, Carme Aragonès, ha dit que el balanç és molt positiu i ha destacat la participació d'empreses de Pineda. Ha fet esment també d'una carta d'agraïment que han rebut de la mare d'un d'aquests joves. També la regidora d'Ensenyament i Joventut, Sònia Moraleda, ha posat en valor els cursos per als joves i la tasca transversal dels professionals de les diverses àrees de l'Ajuntament.


 

Balanç de les activitats formatives dins el projecte DINAMO

"I després de l’institut què?". Els joves han pogut reorientar el seu itinerari acadèmic o professional, mitjançant tastets de les feines que més els atreien en empreses i administracions del nostre entorn. 26 joves han participat, dels quals 13 es troben treballant i 20 han formalitzat la seva inscripció en centres educatius per reemprendre el seu itinerari educatiu. (han col·laborat amb el projecte: JOSPER, AUTO TALLER SOLÉ, XperTIC, CARREFOUR MARKET, TMCOMAS, PARC DE BOMBERS DE PINEDA, COMISSARIA MOSSOS ESQUADRA, CENTRE DE RECURSOS PEDAGÒGICS ALT MARESME)

El projecte Inservela, un curs de monitors/es col·laboradors de vela amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela i la Base Nàutica, ha estat un èxit: 9 dels 12 joves que el van iniciar assoliran la titulació un cop finalitzin el període de pràctiques al setembre.

El curs de 40h d’Iniciació a la cuina amb la col·laboració del restaurant PURA BRASA que va cedir les seves instal·lacions. Han participat 8 joves: 4 es troben treballant en el sector i 2 hagin decidit continuar la seva formació en la cuina.

També s'ha fet una formació de premonitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil amb la participació de 23 joves de 15 a 17 anys i que té com a objectiu que els joves descobreixin aquest sector professional del lleure.


 

A banda d'aquestes activitats, cal destacar també que als instituts IES Joan Corominas, Euclides i Pineda s'ha fet, a més el projecte I després de l’ESO que? Amb acompanyament de l’alumnat de 4art d’ESO per tal d’oferir-li la millor orientació/acompanyament possible, un cop acabada l’escolaritat obligatòria. Durant el curs 2017-2018 aproximadament 250 joves han participat en els instituts en el programa d’orientació.

 

 

Galeria d'imatges

Arxius adjunts