Pineda de Mar celebra la segona edició de «Pineda Mar de Flors» del 19 al 21 de maig

<ul> <li>Enguany se celebra dins del marc del Centenari del naixement de Joan JosepTharrats</li> <li>Creacions artístiques amb flors, tallers de grafits i d’estampació floral són algunes de les propostes d’aquesta edició</li> </ul>

 Els propers 19, 20 i 21 de maig «Pineda Mar de Flors» guarnirà de color i d’olor les places i edificis emblemàtics de Pineda de Mar, amb muntatges artístics de base floral. Enguany se celebra dins del marc de la Commemoració del Centenari de Joan Josep Tharrats i per aquest motiu, que l’activitat tindrà com a fil conductor la figura de l’artista.


La mostra creativa d’art floral està coorganitzada per l’Ajuntament de Pineda de Mar i Setartestudi, i compta amb la participació creativa del col·lectiu artístic Artdenou, el col·lectiu de fotògrafs de Pineda, el batxillerat artístic de l’Institut Euclides i l’Escola de Disseny Floral i Paisatgisme de Barcelona. A més, com l’any passat, una trentena d’establiments del nostre municipi guarniran amb composicions florals els seus locals i aparadors.

  Aquest any com a novetat, s’impartiran diversos tallers on els participants podran aprendre l’art del grafit, l’estampació floral i col·laborar en la construcció d’un parterre situat a la plaça d’Espanya. Els restaurants de Pineda de Mar, Can Formiga, Diagonal, El Gínjol i Pura Brasa s’han adherit a l’esdeveniment oferint plats que tenen les flors com a ingredient principal.
La inauguració es farà el matí del dissabte 19 de maig a les 11:00 h. a la plaça de Catalunya, la qual donarà el tret de sortida a un recorregut per les diverses instal·lacions artístiques, amb les explicacions dels mateixos autors.
Els espais amb instal·lacions florals


El municipi comptarà amb nou emplaçaments on es podran contemplar diverses creacions d’art floral. Són:

    CAN JALPÍ (edifici situat la carretera N-II, al costat de la benzinera de l’Església Santa Maria): amb l’obra «Metamorfosi» a càrrec dels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides, Andrea Medrano; Jennifer López; Sara Giménez; Judith Carrasco; Alex García, Alba Mesas, Maria de Santos; Ainoa Giménez; Mari Luz Gaúna; i Irina Perarnau coordinats per la Gemma Paricio.

    CAMPANAR DE L’ESGLÉSIA de Santa Maria: amb l’obra «Florrats de Mar» a càrrec dels artistes Enric Rissech i Sílvia Grau.

    PLAÇA DE CATALUNYA: amb l’obra «Enfilant Colors» a càrrec de l’Abril Art Floral.

    CAN COMAS (Pl. de Catalunya): amb l’obra «Trencadís, de la terra al cel» a càrrec dels alumnes de l’escola de Disseny Floral de Barcelona, coordinats per l’Alfonso Benavente i Irati Tamarit.

    PLAÇA DE LES MÈLIES: amb l’obra «Joc de Daus» a càrrec dels artistes Joan Rodés i Jèssica Ayala.

    ESPAI SARA LLORENS (Antiga Biblioteca, a pl. de les Mèlies): amb l’obra «Maculatures» a càrrec de les artistes Mary Heredia i Farnés Foncillas.

    PLAÇA DE LES PALMERES: amb l’obra «Tharrats entre el Cosmos i el Mar» a càrrec dels artistes Eusebio Pascual Maifren i Manel Mestre.

    PLAÇA DEL MAR: amb l’obra «Portes al Mar» a càrrec dels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides Pau Bedmar; Josué Vera; Marina Arrebola; Ariadna Castillo; Alma Medina; Clàudia Navarro; Joel Estrella; Àngel Pontaque; Max Quintana; i Pau Aguilar coordinats per la Gemma Paricio.

    PLAÇA DE SANT PERE PESCADOR: amb l’obra «Un Tharrats de Flors» a càrrec del Col·lectiu fotògrafs de Pineda.Establiments comercials que participen:

Abril art floral, AXA Assegurances, Ben jugat, Biblioteca Serra i Moret, Bicis Poch, Botiga NOÊM, Can Formiga, Caprici, DeCastro&Uviedo, El Gínjol, Estació de servei Mas Roger, Estanc Jordi Bordas, Farmàcia Costa, Fleca Can Tomàs, Glamour, Herbes, Kids&Us, Maribel POLETE'S, Myway, Niko& S, Nou Estil, Pastisseria Sauleda, Restaurant Diagonal, Restaurant Pura Brasa, Rostisseria Tiberi, Setartestudi, Sonia AureaCakes, TahyNails, Velasco Joiers, Zafiro Tours.

Galeria d'imatges

Arxius adjunts