L’Ajuntament assumirà la gestió de les activitats de promoció del comerç local

El jutjat ha advertit que qualsevol subvenció que doni a la FACES quedarà embargada.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha anunciat que l’Ajuntament pinedenc no aportarà cap subvenció a la Federació d'Associacions de Comerciants i Empresaris de Serveis (FACES), tal i com aquesta associació havia demanat al govern local a causa del deute que arrossega l'entitat per la mala gestió del seu gerent. Amor ha explicat que l’equip de govern ha pres aquesta decisió després d’haver rebut un escrit dels jutjats d'Arenys en què es comunica que qualsevol partida econòmica destinada a la Federació serà immediatament retinguda per pagar el deute d'un dels proveïdors de l'entitat, que l'havia denunciat prèviament i que havia obtingut una sentència favorable. Per aquest motiu el consistori pinedenc atura la subvenció de 15.000 euros, avalada també pels informes negatius dels tècnics de la casa que no veien clara l'aportació econòmica.
 
En aquest mateix sentit, Amor posa sobre la taula el fet que la normativa que regeix l'adjudicació de subvencions a les entitats locals deixa ben clar que els diners atorgats s'han de justificar a través de factures de les activitats i serveis que es desenvolupen i aquest no és el cas.
 
Xavier Amor també precisa que el consistori assumirà directament la gestió de les activitats de promoció del comerç local com a resposta a les demandes d'un sector que passa per un mal moment i que necessita l'impuls necessari per refer-se. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que ja hi ha una partida pressupostària destinada en els comptes del 2011.
 
Finalment, Amor lamenta que fins ara no ha tingut constància que l'entitat hagi presentat cap denúncia contra el gerent, a qui se li atribueix la mala situació econòmica de la federació.