Xavier Amor participarà a 11ª Conferència Internacional de Democràcia Participativa

El congrés aplegarà professionals de les noves tecnologies i la participació ciutadana.

L’alcalde de Pineda de Mar i diputat de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor, acompanyat del regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament de Lleida, Joan Gómez, va visitar el passat divendres 18 de febrer les instal·lacions de la Llotja de Lleida, en el marc de la fase prèvia d’organització de l’11ª Conferència Internacional de Democràcia Participativa que, sota el nom “Noves tecnologies i participació ciutadana. Societat civil i instruments de comunicació”, tindrà lloc a Lleida del 6 al 8 d’abril. Posteriorment, Gómez i Amor es van desplaçar al Palau de la Paeria, on l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va saludar-los.
 
La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Participació Ciutadana de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania, és fundadora de L'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, que organitza anualment aquesta Conferència Internacional. L'Observatori és un espai obert a totes les ciutats del món, entitats i organitzacions i centres d'investigació que volen conèixer, intercanviar, i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l'àmbit local per aprofundir la democràcia en el govern de les ciutats.
 
La XI Conferència de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) tindrà com objectiu, entre d’altres, dinamitzar la participació ciutadana fomentada en la utilització de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, entre l’Administració i la ciutadania. La trobada reunirà professionals, responsables i tècnics municipals de les àrees d'alcaldia, participació ciutadana i governança dels 250 governs locals i regionals de les ciutats d’arreu del món sòcies de l'OIDP, així com investigadors de centres d'estudi, universitats, empreses i associacions relacionades amb aquest àmbit temàtic.
 
Les sessions giraran al voltant de tres eixos generals: l’impacte de les tecnologies d’informació i comunicació en la modernització de la gestió pública, de la participació ciutadana i la democràcia; les xarxes socials, plataformes virtuals i iniciatives participatives i, finalment, la cultura de transparència, participació i col·laboració de la xarxa (Internet) en els dissenys de les polítiques públiques.
 
La capital lleidatana, sòcia de l’OIDP des de la seva constitució l’any 2001, prendrà el relleu de La Paz, Sant Sebastià, Buenos Aires, Recife, Lille i Ciutat de Mèxic, entre d’altres, que van acollir la conferència en anys anteriors. La primera edició es va fer a Barcelona, el 2001.