La Policia Local i el servei municipal de consum treballaran transversalment

Els agents locals rebran assessorament tècnic sobre els requisits mínims d’informació al consumidor.

Aquest dilluns, 14 de febrer de 2011, l'Ajuntament de Pineda de Mar en col·laboració amb l'Àrea de Salut Pública i Consum de Diputació de Barcelona, organitzen una sessió d'assessorament tècnic dirigida als integrants del cos de la Policia Local del municipi. Aquest acte es durà a terme al Centre Innova i serà presentat per Santiago Macip, regidor d'Educació i Salut Pública del consistori pinedenc. El desenvolupament de la sessió anirà a càrrec del personal tècnic del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona.
 
Aquesta sessió té com a objectiu principal facilitar la informació necessària per poder col·laborar transversalment amb l'Oficina Municipal de Consum de Pineda de Mar pel que fa a l’assessorament tant de les persones consumidores com del teixit comercial del municipi.
 
Els continguts concrets d'aquesta activitat són informar el col·lectiu municipal sobre el marc normatiu que regula la informació i defensa del consumidor, els requisits mínims d'informació al consumidor que han de respectar els establiments comercials (fulls oficials de reclamació denúncia, horaris comercials, preus de venda al públic, tiquet de compra-factura, etiquetatge dels productes i normalització lingüística), les eines de constatació de les possibles irregularitats i la seva importància dins la prevenció en matèria d’informació i defensa dels consumidors i/o usuaris.