S’inicien les obres de remodelació de l’avinguda Mediterrani

Aquesta setmana començaran les obres d’urbanització de l’avinguda Mediterrani de Pineda de Mar. I ho

Aquesta setmana començaran les obres d’urbanització de l’avinguda Mediterrani de Pineda de Mar. I ho faran pel tram baix del carrer, en concret des del passeig Marítim fins a l’avinguda Hispanitat. Segons ha informat l’empresa adjudicatària de l’obra, aquesta primera fase s’ha d’enllestir en un termini aproximat de dos mesos i mig.

L’actuació global d’urbanització renovarà per complet un dels principals eixos d’entrada al barri de Poblenou amb l’objectiu de dinamitzar l’espai comercial i modernitzar-ne l’espai públic. L’empresa adjudicatària s’ha compromès a acabar les obres en un termini aproximat de sis mesos.

L’actuació de les obres de remodelació afecten el tram íntegre de l’avinguda, des de la carretera fins al passeig Marítim, però l’empresa adjudicatària l’afrontarà en tres fases. Les màquines començaran a treballar aquesta setmana en el tram baix del carrer, des de l’avinguda Hispanitat fins el passeig Marítim. El termini previst per executar aquesta primera fase és de dos mesos i mig.

El cost del projecte se situa en dos milions d'euros. La Generalitat, a través del PUOSC, hi ha destinat una subvenció de 650.000 euros. L'Ajuntament assumeix el 80% de l'obra, i el 20% restant serà a càrrec dels veïns a través de contribucions especials.

Un disseny a gust veïnal
El disseny de la nova avinguda Mediterrània va ser escollit pels veïns i veïnes del municipi durant el procés consultiu que l’Ajuntament va obrir per tal que fossin els ciutadans empadronats al municipi qui escollissin l’aspecte i funcionalitat d’aquest nou entorn urbà.

La proposta més votada pels veïns va ser la que contemplava més places d’aparcament en superfície. Així, en el tram superior hi haurà una zona d’aparcament en una banda des del carrer Empordà fins al passeig de la Diputació. Aquest tram serà de doble sentit de circulació. Per facilitar l’accés a l’avinguda des de la carretera i evitar possibles cues, no es permetrà aparcar en el tram comprès entre l’N-II i el carrer Empordà.