La biblioteca Serra i Moret tanca definitivament les seves portes

Han començat les tasques per preparar el trasllat del seu fons al nou edifici del carrer Progrés.

El passat dissabte 15 de gener la biblioteca Manuel Serra i Moret va tancar les seves portes després de vuitanta-vuit anys prestant servei a l’edifici de la plaça de les Mèlies. Ara s’ha de començar la tasca de magnetitzar i traslladar els gairebé trenta mil llibres i documents al nou edifici situat al carrer Progrés, 22. Les instal·lacions estan pràcticament finalitzades i s’està esperant l’arribada del nou mobiliari. És previst que la nova biblioteca s’inauguri a finals del mes de març. Durant aquest temps els usuaris podran consultar la premsa diària i les revistes a la masia de Can Comas.
 
El nou edifici té 3.887 metres quadrats de superfície útil, un espai catorze vegades més ampli que l’antiga biblioteca (277m²). La directora de la biblioteca Serra i Moret, Juani de Haro, ha explicat que amb el canvi d’instal·lacions els usuaris es beneficiaran de les noves prestacions que pot oferir la biblioteca. Disposarà de diferents espais i sales on s’impartiran cursos i activitats, es podrà utilitzar accés a internet sense fils wi-fi i es renovarà el material informàtic, a més de la possibilitat de consultar un fons documental més extens que arribarà des de la Diputació de Barcelona.
 
Els usuaris que tinguin un llibre en préstec de la biblioteca Serra i Moret podran retornar-lo en qualsevol biblioteca o bé entregar-lo al nou edifici, des del dia de la seva inauguració fins al 25 d’abril. A partir d’ara, també es podran adreçar a la biblioteca de Poblenou i, amb el seu carnet, podran accedir als mateixos serveis en totes les altres biblioteques de Catalunya. Mentre duri el trasllat, també es podrà consultar premsa i revistes a Can Comas durant el període del 17 de gener fins al 25 de març. L’horari de consulta serà de 9-14 h i de 16-21 h de dilluns a divendres i de 12-14 h i de 18-21 h els dissabtes i festius.