L’equip de govern estudia la viabilitat de construir un pàrquing soterrat prop de l’estació

Aquest aparcament permetria descongestionar l'estacionament dels carrers més cèntrics.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Pineda de Mar està estudiant la possibilitat de construir un aparcament subterrani de capacitat mitjana (unes 350 places) a sota les places de l’Estació i de la Pubilla, just a tocar de l’estació de tren de Renfe. Aquest pàrquing permetria descongestionar les places d’aparcament dels carrers més cèntrics que, sobretot en l’època d’estiu, són difícils de trobar i afavoriria l’ús del transport públic i la mobilitat del municipi.
 
L’alcalde, Xavier Amor, ha reconegut que ara mateix seria complicat trobar promotors interessats en una obra d’aquesta magnitud, en la qual s’hauria de dedicar temps i molts esforços. Tot i això, el consistori ha contactat amb l’empresa Adif, que actualment està projectant la remodelació de l’estació de Pineda de Mar, per consultar si la gestora ferroviària estaria disposada a participar activament en el projecte. D’aquesta manera, es podrien impulsar les dues obres (pàrquing i remodelació de l’estació) amb una visió de conjunt.
 
La construcció del pàrquing soterrat també permetria la remodelació de les dues places (Estació i Pubilla) i serviria per renovar tota la zona d’entrada a Pineda de Mar per part dels vianants que hi accedeixin en tren. Xavier Amor també ha comentat la necessitat de construir un gran aparcament subterrani sota les places d’Espanya i de les Mèlies, del qual es porta parlant diversos anys i que sembla que ara es podria tornar a recuperar per tal que Pineda de Mar disposi de més places d’aparcament soterrades al centre del poble.