El Ministeri de Medi Ambient delimita l’espai marítim-terrestre del passeig de Pineda de Mar

S’han instal•lat unes pilones que separen les zones d’ús públic i privat.

El Ministeri de Medi Ambient ha col·locat recentment unes pilones que delimiten el territori marítim-terrestre a tota la platja de Pineda de Mar. Aquests espais inclouen edificacions, que segons la llei vigent, hauran de ser expropiades per poder ordenar la façana marítima i projectar la continuació del passeig marítim. Algunes d’aquestes construccions queden dividides per aquesta línia que separa el domini públic del privat. El ministeri ja ha enviat un comunicat als propietaris en el qual se’ls informa d’aquesta situació.
 
Una de les construccions més afectades és el càmping Caballo de Mar. De l’espai que ocupa actualment, un cop col·locades les marques que fixen la zona que ha de quedar lliure, només n’hi queden uns deu metres en zona privada per explotar. Aquesta edificació queda particularment afectada perquè ocupa en la seva major part una zona de sorra que quedarà definitivament dins el territori de domini públic. També se’n veuran afectades dues pistes de tennis, una antiga pista de karts i dues guinguetes d’obra.
 
El Ministeri ja s’ha posat en contacte amb els propietaris per informar-los de les expropiacions i s’ha compromès a pagar íntegrament les indemnitzacions corresponents. La part de les edificacions que quedin fora del territori públic també hauran de desaparèixer. Aquestes actuacions, però, les haurà d’assumir el consistori pinedenc. En aquest sentit l’alcalde, Xavier Amor, ja ha anunciat que han mantingut contacte amb els propietaris per arribar a un acord d’expropiació.
 
La presència d’aquestes construccions ha estat el principal inconvenient per projectar la continuació del passeig durant els últims anys. El projecte d’aquests trams de passeig ja està aprovat i pressupostat en gairebé quatre milions d’euros. Només caldrà executar-lo un cop s’hagin fet efectives les expropiacions.