La font de la plaça de les Mèlies torna a tenir aigua

S’ha instal•lat un circuit tancat que permet una major eficàcia ecològica.

La font de la plaça de les Mèlies ja funciona amb normalitat després d’unes obres que van començar fa unes setmanes i que han finalitzat durant aquestes festes de Nadal. Arran de la sequera que va patir el territori català durant l’estiu del 2008, que va obligar a tancar totes les fonts públiques que no disposessin d’un circuit tancat d’aigua, la font de la plaça de les Mèlies havia estat inutilitzada.
 
L’estalvi d’aigua va ser el principal motiu que les fonts ornamentals de molts pobles i ciutats de Catalunya s’haguessin de tancar, ja que les que no disposaven del circuit tancat suposaven una despesa molt important d’aigua. Ara, després de col·locar tota la instal·lació, la font de la plaça de les Mèlies ja torna a disposar d’aigua i ara funciona amb una eficàcia ecològica que abans no era possible.
 
Una font amb més de cinquanta anys d’història
La font de la plaça de les Mèlies es va inaugurar el 24 de juny del 1955, un cop van estar enllestides les obres de la plaça, que es van portar a terme als anys 40 a partir d’un projecte de l’arquitecte Isidre Puig Boada, autor de diversos edificis de Pineda de Mar com la biblioteca Serra i Moret. Els terrenys que ocupaven anteriorment aquest espai eren camps de conreu.