Les bicicletes hauran de portar llums i reflectors en horari nocturn

Suposarà una infracció lleu i s’aplicarà a partir del proper 1 de gener.

El Servei Català de Trànsit ha modificat la Llei de Seguretat Viària en matèria sancionadora i, entre altres mesures, ha previst que circular amb bicicleta sense llums i reflectors en horari nocturn estarà tipificat a partir d’ara com a infracció lleu i els usuaris podran ser sancionats amb una multa de fins a 100 euros. En el cas dels altres vehicles com motocicletes o cotxes, el fet de no portar l’enllumenat reglamentari està considerat una infracció greu.
 
Aquesta nova mesura està justificada per l’esforç que estan fent les ciutats per adaptar els seus carrers amb carrils bici i senyalitzacions especials i, per tant, els usuaris de la bicicleta també han de fer un esforç per millorar la seva visibilitat i seguretat quan circulin de nit.
 
Dins d’aquest context, el Servei Català de Trànsit realitzarà una campanya de comunicació amb la consigna “Fes-te veure, millora la teva seguretat”, que es portarà a terme de l’1 al 31 de desembre, amb la intenció que els policies de trànsit parin els ciclistes que no portin el seu enllumenat en regla i els avisin que a partir de gener aquest fet serà objecte de sanció.
 
En paral·lel amb el compliment d’aquesta normativa per part dels ciclistes, també s’està portant a terme una altra campanya per conscienciar els vianants de portar elements reflectors homologats quan circulin fora del municipi en horari nocturn o en condicions de poca visibilitat, ja que d’aquesta manera els conductors que s’aproximin els podran veure des d’una distància mínima de 150 metres.