L’escola Sant Jordi fomenta el reciclatge amb el Boc’n’Roll

Els infants del centre porten l’esmorzar dins aquest embolcall reutilitzable des de l’inici de curs.

Els nens i nenes de l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar han començat a fer servir el Boc’n’Roll des de l’inici del curs escolar el passat setembre. El Boc’n’Roll és un embolcall ecològic i reutilitzable per a entrepans o pastes que permet deixar enrere el paper de diari i el d’alumini. Aquest producte és una alternativa sana i responsable per minimitzar la quantitat de residus que generem, com per exemple les bosses de plàstic en les quals portem el nostre esmorzar.
 
Segons la directora del centre, Núria Adrogué, la mesura ha estat acollida amb molta satisfacció pels pares i mares i sobretot per l’alumnat del centre, que ja utilitzen el Boc’n’Roll cada dia amb tota normalitat. Adrogué també ha explicat que aquesta idea va sorgir després que es provés d’utilitzar carmanyoles, però amb aquest nou embolcall han trobat la solució perfecta. A més, la seva inclusió permet inculcar als més petits la importància del reciclatge i l’ús de productes responsables amb el medi ambient. L’escola Sant Jordi ha estat el primer centre educatiu de Pineda de Mar a introduir el Boc’n’Roll, però ja hi ha altres escoles interessades a posar-lo en pràctica.
 
 
Fruita per educar els infants en l’hàbit d’una bona alimentació
El Sant Jordi també rep des de principi de curs una partida de fruita de temporada per part de la Generalitat cada dimecres, en motiu del Dia de la Fruita que ja estava funcionant a l’escola prèviament. La iniciativa, anomenada “A la nostra escola mengem més fruita” i impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’ajuda de la Unió Europea, serveix perquè els alumnes s’acostumin a menjar fruita regularment i en provin de noves, a part de les més habituals.