La jornada electoral comença amb normalitat a Pineda de Mar

Un total de 17.918 pinedencs i pinedenques estan cridats a les urnes per exercir el seu dret a vot.

Els 9 col·legis electorals de Pineda de Mar han obert les portes amb normalitat a les nou del matí perquè els 17.918 pinedencs i pinedenques cridats a les urnes puguin exercir el seu dreta vot. En aquesta ocasió per escollir els 135 diputats que integraran el Parlament de la IX legislatura i el president de la Generalitat. Les 28 meses s’han constituït sense cap problema i els ciutadans poden votar fins els vuit del vespre. A l’Ajuntament de Pineda es tornarà a fer un seguiment de les eleccions a través d’una pantalla informativa que s’instal·larà a la planta baixa del consistori i s’hi aniran actualitzant les dades de participació a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda.
 
Més de 5,3 milions de catalans estan cridats a les urnes
Un total de 5.363.356 persones, 42.719 més que a la dels comicis de l'any 2006, estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de novembre. Així, s'escolliran 85 diputats per Barcelona, 18 per Tarragona, 17 per Girona i 15 per Lleida. Les 8.032 meses electorals repartides pels 2.721 col·legis de tot Catalunya romandran obertes des de les nou del matí i fins les vuit del vespre, hora en què començarà el recompte dels vots. Els nous diputats poden sortir de les 114 candidatures que concorren a les eleccions, 44 llistes més que als anteriors comicis.
 
Programació especial Ràdio Pineda
Ràdio Pineda farà aquest diumenge una programació especial en motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya. A les 14.00 h. s’emetrà un informatiu amb les primeres dades de participació i les veus dels representants polítics locals que hauran votat. A les 19.00 h hi haurà un nou informatiu amb les segones dades de participació i la prèvia de la nit electoral.
Finalment a les 20.00 h, començarà el programa especial Nit d'Eleccions amb els resultats a Pineda i comarca. Hi haurà entrevistes als candidats maresmencs, representants dels partits a Pineda i el Maresme, regidors portaveus municipals de Pineda i connexions amb les seus dels partits a Barcelona.