Xavier Amor i Carme Capdevila visiten el Taller Horitzó

El departament d’Acció Social i Ciutadania atorgarà a l’entitat una subvenció de 791.713 euros.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha rebut aquest matí a l’Ajuntament la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. En la seva primera visita oficial al municipi la consellera ha signat el llibre d’honor del consistori i a continuació han anat a les dependències del Taller Horitzó on han visitat les instal·lacions del centre ocupacional i del centre especial de treball per a persones amb discapacitat psíquica. A la visita també hi han assistit el diputat pinedenc, Pere Aragonès, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, i el regidor de Via Pública i Manteniment, Francisco Castro.
 
El president de la Fundació Privada Marpí, Juli Vaca, ha mostrat a la comitiva les feines que porten a terme els treballadors del centre i ha explicat que tot i la situació econòmica crítica per la que passa la construcció han sabut diversificar les feines per superar la crisi. En aquest sentit, l’alcalde i la consellera han pogut saludar a tots els treballadors i conèixer de primera mà les tasques manuals que desenvolupen.
 
Al final de la visita Vaca ha tingut paraules d’agraïment per l’Ajuntament de Pineda de Mar per la feina que demanda a la Fundació i també per a la conselleria que aquest any ha augmentat la subvenció. El president ha reivindicat la construcció de la nova escola d’educació especial que té programada la Generalitat i ha demanat a l’Ajuntament que un cop recuperi els terrenys on ara hi ha l’escola els cedeixi a la fundació per a la construcció d’un centre ocupacional amb residència 24 hores.
 
Per la seva banda, Xavier Amor, ha manifestat la voluntat de totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Pineda de Mar per fer efectiu aquest pas, però a matisat que prèviament cal que el govern català construeixi la nova escola. L’alcalde pinedenc ha dit que el taller és un exemple de com s’han de fer les coses en època de crisi amb una diversificació de feines. Amor també ha avançat que l’ajuntament farà esforços per millorar el vial de vianants d’accés al taller. Finalment l’alcalde ha agraït a la consellera la seva inversió a Pineda aquesta legislatura amb la posada en marxa de l’Oficina d’Acció Ciutadana.
 
La consellera Carme Capdevila s’ha mostrat satisfeta de la visita a Pineda i ha felicitat als tutors i treballadors del taller pel bon ambient que s’hi respira i la feina porten a terme. Capdevila ha dit que traslladarà la petició de donar prioritat a la nova escola, tot i que ha recordat que la crisi econòmica ha alentit la construcció d’edificis escolars que tenia prevista la Generalitat. El Departament d’Acció Social i Ciutadania, ha aprovat enguany atorgar a l’entitat una subvenció de 791.713 euros, a través de la convocatòria anual per al manteniment de programes de serveis socials. Aquests diners es destinaran a impulsar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, així com al manteniment de places residencials
 
 
La Fundació
La Fundació Privada Marpi és una entitat privada d’iniciativa social creada a Pineda de Mar l’any 1976 amb l’objectiu de promoure i fomentar l’assistència educativa, laboral i social de les persones amb discapacitat psíquica de la comarca del Maresme. A més del Taller Horitzó, l’entitat també gestiona serveis d’esplai i llar residència.