Pineda de Mar acull una jornada de treball de Centres Oberts

L’alcalde va destacar l’esforç que fa el municipi per tirar endavant aquest servei.

El passat dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al Centre Obert El Nus-La Baldufa, de Pineda de Mar, la jornada de treball “Compartint Bones Pràctiques en els Centres Oberts”, organitzades per la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), amb el suport de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Pineda de Mar.
 
La trobada va comptar amb la presència de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el regidor d’Educació, Santiago Macip, i la regidora de Benestar Social, Montse Maynegre. L'alcalde va destacar que Pineda s'ha convertit en un referent en matèria de centres oberts per a altres municipis i que és un dels que més inverteix en recursos extraescolars.
 
Aquesta és la segona de quatre trobades d’intercanvi de bones pràctiques a diferents centres oberts de Catalunya. Amb aquestes jornades de treball es pretén crear un espai d’aprenentatge i reflexió sobre la pràctica socioeducativa en els Centres Oberts entre professionals dels serveis socials i entitats d’iniciativa social amb experiència en la coordinació i/o gestió de centres oberts.
 
Cal recordar que el centre obert és un servei d’acció socioeducativa que en la seva acció preveu la detecció, la prevenció i la integració dels infants, adolescents i joves, de 3 a 18 anys, en situació de risc social.
 
La FEDAIA és una federació sense ànim de lucre que agrupa i representa les entitats d’iniciativa social d’arreu de Catalunya que treballen amb infants, adolescents i joves desemparats o en risc d’exclusió social i les seves famílies. Està formada per entitats com centres residencials i oberts, pisos assistits, tallers i altres serveis destinats a combatre l’exclusió social i la pobresa, que actuen en el camp social a través de més de 11.300 professionals.