Les obres de la nova biblioteca encaren la recta final

L’empresa adjudicatària té previst acabar l’actuació a finals d’any.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Pineda de Mar té previst posar en marxa la nova biblioteca, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, durant el proper mes l'abril. En aquests moments, l’empresa adjudicatària de les obres està encarant la recta final del projecte i el termini d’execució està fixat a finals d’any. Un cop finalitzades les obres s’haurà de fer el trasllat del material i part del mobiliari de la biblioteca de la plaça de les Mèlies. Durant la visita d’obres que va fer l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va explicar que una bona data per inaugurar aquest equipament seria el 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. La nova biblioteca de Pineda tindrà un cost final que superarà els 4 milions d'euros.
 
Xavier Amor també va explicar que la segona empresa a qui es van adjudicar les obres –a la primera se li va rescindir el contracte per incompliment dels terminis– té previst enllestir l'actuació el mes de desembre i que el consistori pinedenc està treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona per garantir la solvència del trasllat del mobiliari i del material, que s'allargarà entre quatre i cinc mesos.
 
Un centre d’art
Un altre dels anuncis que va fer Amor va ser la utilitat de l'edifici històric de la plaça de les Mèlies, on hi ha l’actual biblioteca Serra i Moret. Amor va avançar que s'hi vol traslladar la sala d'exposicions municipal, que actualment ocupa una de les ales de l'edifici de l'Ajuntament, i que s’està estudiant la viabilitat de portar-hi la Fundació Tharrats d'Art Gràfic, o part de la seva estructura, que des del 2006 ocupa la primera planta de l'espai cultural Can Comas.
 
I és que la voluntat de l’equip de govern és convertir l'antiga biblioteca en un lloc on l'art esdevingui el discurs central.
 
La sala polivalent
Durant la visita d’obres, Xavier Amor també va explicar que la sala polivalent annexa a l'edifici de la biblioteca no s'obrirà al públic i que s'estudia la possibilitat d'obrir un concurs públic perquè sigui gestionada per una empresa privada. La sala no disposarà de l'equipament necessari per desenvolupar-hi les activitats previstes, mancança que haurà d'assumir l'empresa que guanyi el concurs.
 
D'altra banda, l'Ajuntament, tal i com tenia previst, posarà a la venda bona part de les places de pàrquing subterrànies tal i com contemplava el projecte original amb l'objectiu de finançar en part el cost de l'obra.