L’Ajuntament de Pineda de Mar inicia els passos per desenvolupar el passeig de Ribera

El ple de setembre va aprovar per unanimitat el desplaçament de la carretera d’Hortsavinyà

La construcció d’un futur passeig de Ribera a la carretera d’Hortsavinyà en direcció al parc del Montnegre-Corredor va ser tractat a la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Amb els vots a favor de totes les forces polítiques amb representació municipal es va aprovar el projecte de l’equip de govern de desplaçar la carretera i la relació detallada de drets que s’expropien i s’ocupen per a l’execució del futur projecte. El procés ha de culminar amb la creació d'un passeig per a vianants al marge dret de la riera i d'un vial per a bicicletes a l'altre costat de la carretera, paral·lel als camps de conreu.
 
L'impuls del projecte coincideix amb les obres de canalització que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa a la carretera d’Hortsavinyà per soterrar les canonades que condueixen l’aigua cap a la depuradora de l'Alt Maresme a la seva planta situada a la pedrera del Montpalau. L’equip de govern (PSC i ERC) manté converses amb l’empresa adjudicatària de les obres perquè condicioni l'espai per a vianants, arrencant els canyissers i aplanant el vial. De fet, aquesta seria la primera fase del projecte que hauria de culminar amb el vial per a les bicicletes. Aquesta segona fase només té inicialment el beneplàcit dels agricultors propietaris dels diferents terrenys afectats, als quals se'ls hauria d'expropiar un màxim de 2,5 metres d'amplada del terreny per habilitar els carrils.
 
Malgrat la ferma voluntat del govern local d'executar l'obra, sense l'ajuda econòmica de les administracions, com ara la Generalitat i la Diputació, serà complicat fer-la realitat. La regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, va apuntar en el ple que “la nostra aposta és garantir un accés segur al parc natural en aquests 2,5 quilòmetres que separen l'IES Joan Coromines i el pont de l'autopista”.