Es liciten les obres de reparació de la façana marítima de Pineda de Mar

Les actuacions més importants seran la reparació de dues esculleres afectades i la construcció d’una de nova. Aquest migdia, la Presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat Pineda i s’ha compromès a ajudar en el procés de reconstrucció.

El Govern Espanyol licitarà les obres de reparació de la façana marítima amb caràcter d’urgència. D’aquesta manera es podran agilitzar els terminis per a l’adjudicació de les actuacions que han de millorar el passeig marítim de Pineda que va patir greus afectacions amb el temporal Glòria.

En concret, les actuacions que assumirà el govern de l’estat són: la retirada del carril bici de formigó existent, que serà substituït per un camí de sauló, la construcció d’una rampa d’accés a la caseta de salvament incloent una escullera d’entre 2 i 3,5 tones i la reparació de les esculleres existent i afectades pel temporal: entre la caseta de salvament i el restaurant Els Pescadors i també fins a la caseta de bombeig d’aigua. També es repararà les baranes danyades pel temporal marítim i per últim es retiraran les runes de la platja i es deixarà la sorra en bones condicions per la temporada d’estiu.

Visita de la Presidenta de la Diputació de Barcelona

Aquest migdia la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha visitat diverses localitat costaneres afectades pel temporal Glòria, entre elles Pineda de Mar. L’han acompanyat l’alcalde Xavier Amor i regidors del consistori. D’aquesta trobada s’ha després un compromís per part de la diputació d’ajudar a minimitzar l’impacte dels efectes del temporal. Recentment l’ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona ajuts per import de 200.000€.