En funcionament l’ampliació del Consultori Local de Poblenou i el mòdul que acull activitat relacionada amb la Covid-19 a Pineda

El nou mòdul situat a prop de l’aparcament del carrer Tribala i del CAP servirà per la realització de proves PCR. Les obres al Consultori de Poblenou han permès crear dues noves consultes i s’han executat sense afectar l’activitat del centre.

Ahir es va posar en funcionament el mòdul prefabricat que acollirà la realització de proves PCR de determinació de Covid-19 a Pineda de Mar, millora que se suma a l’ampliació del Consultori Local de Poblenou que es va posar en marxa a principis de maig. Aquest mòdul, que forma part de la campanya impulsada per CatSalut i l’Institut Català de la Salut (ICS) de posar mòduls als centres d’atenció primària que presenten més dificultat d’espai, està situat a prop de l’aparcament del carrer Tribala, proper al CAP de Pineda i concentrarà la realització de PCR a sospitosos de Covid-19. Aquesta activitat es feia fins ara a l’AquaHotel Promenade, que havia cedit les seves instal·lacions a l’ICS. La represa de l’activitat de l’establiment hoteler amb l’arribada de la temporada d’estiu, ha anat de la mà amb la posada en funcionament del mòdul.

El nou mòdul d'activitat Covid-19 de Pineda de Mar

Les obres al Consultori Local de Poblenou, que forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pineda de Mar, van començar a principis de febrer i s’han allargat durant dos mesos. Durant aquest temps s’ha ampliat la zona de consultes i s’ha renovat l’àrea d’atenció a l’usuari. Els treballs han permès crear dues noves consultes en un centre que fins aleshores en tenia 9, a més d’habilitar un nou espai de treball pels professionals de la unitat d’atenció a la ciutadania.

Visita de l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, la responsable del Sector Selva Marítima i Alt Maresme, Regió Sanitària Girona de CatSalut, Maria Josep López Dolcet, el regidor d'Urbanisme i Salut, Santiago Macip i la Directora de l'EAP Pineda Adriana Ramos.

Durant el temps en que han durat els treballs, han conviscut les obres amb l’activitat assistencial del centre. Per aquest motiu, es van organitzar les obres en dues fases fet que va permetre que l’activitat programada funcionés amb normalitat.

Les obres, amb un pressupost de 71.572 euros, han a càrrec de l’Ajuntament de Pineda de Mar.

Visita a les noves consultes del Consultori Local de Poblenou