Votació popular pel calendari d’educació viària 2022

Ja es poden votar als dibuixos finalistes que formaran el calendari 2022 a la web www.pinedademar.cat/calendari2022

Un any més, i ja en seran 20, la Policia Local de Pineda de Mar organitza el concurs de dibuixos per a l’edició del calendari d’educació viària. Es tracta d’un calendari mensual il·lustrat amb dibuixos dels alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Pineda amb lemes i il·lustracions sobre seguretat al cotxe, per moure’s pels carrers caminant, en bicicleta, en patinet,... En anteriors ocasions els dibuixos que formaven el calendari s’escollien en votació presencial durant la fira d’entitats. Enguany i per tal d’evitar aglomeracions aquesta votació final es realitza a través de la web www.pinedademar.cat/calendari2022

De tots els dibuixos participants s’ha fet una preselecció de 50, els que es troben disponibles a la web. D’aquests s’escolliran els 14 dibuixos més votats per a la producció del disseny del calendari de l’any vinent. Les votacions finalitzaran el 27 de juny.

Programa d’educació viària

El programa d’educació viària de Pineda de Mar va començar l’any 1991. Es tracta d’un itinerari educatiu adreçat als escolars del municipi enfocat a prendre consciència de les normes de circulació, la seva importància i la percepció dels riscos. Es segueix durant tots els cicles d’educació, des de preescolar (P5), primària (3r, 5è i 6è) i ESO (1r, 3r i 4t). Es treballa amb sessions teòriques a l’aula i també amb pràctiques amb gimcanes i visites al parc de trànsit. També es compta amb la col·laboració de l’Institut Guttmann, que treballa per la rehabilitació integral de persones afectades per lesions medul·lars.