Un petit tifó, acompanyat de pluja intensa, malmet arbres i mobiliari urbà a la platja i carrers de Pineda

La zona més afectada són els accessos a les platges, la base nàutica, i els carrers del barri de Poblenou. La brigada municipal i la policia local han sortit a treballar d’emergència a les dues de la matinada.

La tempesta de vent intens i de pluja, que aquesta matinada ha sacsejat Pineda de Mar, ha tombat diversos arbres a la via pública i ha malmès mobiliari urbà de diferents carrers del municipi. Així mateix el tifó ha fet voleiar planxes de ferro que han impactat en tres balcons d’un bloc de pisos de l’Avinguda de la Hispanitat causant danys a les baranes de ferro.

Així mateix hi ha hagut petites afectacions en tres escoles de Pineda: a l’escola Poblenou un arbre del pati ha caigut damunt dels cables de l’electricitat. A l’escola Montpalau el vent ha fet saltar dues claraboies de l’edifici, i a l’Antoni Doltra ha fet caure un arbre del pati.


Així mateix els accessos soterrats a la platja del municipi han quedat inundats, i el vent ha provocat estralls a les embarcacions de la Base Nàutica.

La brigada municipal i la policia local han actuat des de primera hora de la matinada, valorant els desperfectes i actuant a la via pública començant per les zones més afectades. Els treballs de neteja i retirada d’arbres i vegetació de la via pública encara duraran al llarg del dia d’avui i de demà.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, acompanyat del regidor de platges, Jorge Torres i de la regidora de Serveis Municipals, Parcs i Jardins i Barris, Sandra Villarte, han sortit al carrer a partir de les cinc del matí visitant els sectors més afectats i ajudant a coordinar, amb els responsables de la brigada municipal i de la policia, els primers treballs d’emergència.