Reducció del 26,7% els robatoris amb força a domicilis a Pineda de Mar •

Ahir es va celebrar la Junta Local de Seguretat de Pineda de Mar presidida pel Conseller d’Interior Miquel Buch. Tot i les dades positives, l’Alcalde de Pineda Xavier Amor ha recordat la necessitat de què el Departament d’Interior destini més recursos policials a Pineda de Mar.

La Junta Local de Seguretat de Pineda de Mar celebrada ahir a la tarda va destacar la reducció del 5,3% dels fets penals al municipi.  Si d’aquests fets ens centrem en els robatoris en força, les dades també mostren un resultat positiu: els robatoris amb força a domicilis s’han reduït el darrer any un 26,7%. Han seguit aquesta tendència els robatoris amb força a establiments, que han disminuït un 30% i a les empreses, amb una reducció del 40%.

 

La Junta Local de Seguretat és un òrgan que es reuneix periòdicament i que compta amb els responsables dels diferents cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen al municipi. En aquesta ocasió va estar presidida pel Conseller d’Interior Miquel Buch. En declaracions a Ràdio Pineda el conseller relaciona aquestes bones xifres municipals amb el pla operatiu dels Mossos d’Esquadra desplegat en els darrers mesos a tot el territori de Catalunya, juntament amb la tasca d’altres forces de seguretat com en aquest cas la Policia Local de Pineda de Mar.

Per la seva banda l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha volgut agrair la presència i la tasca del conseller en aquesta Junta Local de Seguretat i també li  ha demanat més recursos policials destinats a Pineda. «Tot i que les xifres són positives, en temes de seguretat sempre s’ha de treballar perquè siguin millors».

 

Pineda de Mar té una mitjana de 61,4 fets delictius per cada 1000 habitants

 

Una de les mesures amb les quals treballen els cossos de seguretat és el nombre de fets delictius comesos per cada 1000 habitants. Amb els números presentats en aquesta darrera Junta Local de Seguretat, Pineda de Mar també mostra resultats positius si els comparem amb la mitjana de Catalunya i de l’Alt Maresme. Mentre que a Pineda la mitjana és de 61,4 fets delictius per cada 1000 habitants, a l’Alt Maresme és de 69,8 i a tota Catalunya de 76,6.