Presentat el Calendari d’Educació Viària 2020

Amb aquest s’arriba a la 17è edició del calendari fet de dibuixos d’alumnat de 5è i 6è de primària de Pineda de Mar. El calendari s’integra dins del programa d’educació viària de Pineda de Mar.

Ahir a la tarda es va presentar a la Sala de Plens de l’ajuntament el Calendari d’Educació Viària de Pineda 2020. Amb aquest s’arriba a la 17è edició del calendari amb els dibuixos de l’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de Pineda sobre seguretat viària. En total s’han seleccionat 14 dibuixos dels 580 participants, triats per votació popular. Jordi Masnou, Regidor de Seguretat va valorar el programa d’educació viària impulsat des de la Policia Local de Pineda i que engloba tot el cicle educatiu de l’alumnat del municipi.

 

Programa d’educació viària

El programa d’educació viària de Pineda de Mar va començar l’any 1991. Es tracta d’un itinerari educatiu adreçat als escolars del municipi enfocat a prendre consciència de les normes de circulació, la seva importància i la percepció dels riscos. L’agent de la Policia Local Monitora d’Educació Viària Pilar Romero explica que és un treball basat en la reflexió: els nens i nenes ja coneixen les normes, però els hem d’ensenyar què pot passar si no les compleixen i analitzar què fa que no les compleixin.

Aquest programa d’educació es segueix durant tots els cicles d’educació, des de preescolar (P5), primària (3r, 5è i 6è) i ESO (1r, 3r i 4t). Es treballa amb sessions teòriques a l’aula i també amb pràctiques amb gimcanes i visites al parc de trànsit. També es compta amb la col·laboració de l’Institut Guttmann, que treballa per la rehabilitació integral de persones afectades per lesions medul·lars.