L’Ajuntament de Pineda presenta noves mesures per millorar la seguretat de carrers i places

Les principals mesures del nou pla de seguretat seran l’augment de la presència policial i la instal·lació de càmeres dissuasòries. També s’engegarà un nou programa d’educadors/es juvenils de carrer.

Recentment l’ajuntament de Pineda de Mar s’ha reunit amb comerciants per valorar la seguretat als carrers del municipi. Aquesta reunió sorgeix de la preocupació del sector davant l’augment de percepció d’inseguretat. La reunió va comptar amb la presència de responsables municipals, Policia Local de Pineda i Mossos d’Esquadra. Es va posar de manifest que, malgrat les xifres de delinqüència són similars a altres anys, hi ha un creixent malestar i preocupació per part dels comerciants en relació amb la seguretat. És per aquest motiu que el consistori es va comprometre a treballar en un Pla Especial de Seguretat que s’iniciarà de forma immediata i que es basarà en una major presencia policial, la instal·lació de càmeres i la implantació d’educadors juvenils a places i patis oberts.

Major presència policial als carrers i càmeres de vigilància

Des de la Policia Local de Pineda s’augmentarà el patrullatge per augmentar la percepció de seguretat i evitar possibles delictes i actes incívics. També s’ha fet trasllat de la necessitat de comptar amb més Mossos d’Esquadra a Pineda.Per altra banda es començaran a implantar càmeres de vigilància a punts de major concurrència. Aquestes han de tenir primerament un efecte dissuasiu, però també serviran per identificar a responsables de possibles delictes i actes incívics. Els primers punts on es col·locaran aquests dispositius seran plaça Espanya, plaça Mèlies i alguns carrers del barri de Poblenou i el Carme. La previsió és que puguin entrar en funcionament abans de les festes de Nadal.

Nous educadors a les zones d’oci juvenils

Durant el mes d’octubre també s’engegarà un nou programa d’educadors i educadores juvenils. Aquests es trobaran a les places i patis oberts de Pineda on es concentren un bon nombre d’infants i joves. La seva tasca serà dinamitzar amb activitats lúdiques als joves que s’hi concentren per així millorar la convivència amb la resta de persones que utilitzen aquests espais públics.