Setmana sense fum dedicada a la prevenció de l’inici al tabaquisme

Pineda de Mar es suma un any més a la Setmana sense fum, aquest any dedicada a la prevenció de l’inici del tabac.

Un any més Pineda de Mar es sumarà a la Setmana sense fum impulsada per entitats i serveis units en la lluita contra el tabac. La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Pineda de Mar vehicula aquesta acció al municipi que culminarà el 31 de maig, Dia Mundial Sense Fum. Enguany la setmana sense fum es veurà afectada per la crisi sanitària de la Covid-19, però les entitats organitzadores posen de rellevància la importància de seguir amb aquesta acció de conscienciació, ja que també s’ha comprovat que les persones fumadores han patit infeccions més severes.

Prevenció de l’inici del tabac i altres formes de tabaquisme

Aquest any la setmana sense fum es vol dirigir al públic jove, per tal de prevenir l’inici del tabac en aquestes edats. Especialment es vol conscienciar dels perills d’altres formes de tabaquisme com cigarretes electròniques, catximbes o xixes, cigarretes fetes a mà, etc.
El Regidor de Salut de l’Ajuntament de Pineda de Mar Santiago Macip destaca que en els darrers anys han sorgit a la venda molts productes alternatius a la cigarreta, segurament una manera de captar nous clients amb un missatge d’innocència i divertiment. La indústria utilitza estratègies de màrqueting per vendre’ns aquests productes com tants altres: un gust atractiu (vainilla, maduixa, meló...) uns colors divertits o una línia discreta i moderna (e-cigarret). Però a més, cal dir que contribueixen a una normalització del consum de tabac i convida a infants i joves a consumir-lo.

També s’han venut com a mecanismes per ajudar a deixar de fumar. Tot i que no hi ha cap estudi que demostri la seva eficàcia a dia d’avui, sí que en trobem d’altres que assimilen els efectes respiratoris del cigarret electrònic amb les cigarretes convencionals, mantenint la major part de riscos per a la salut.

Així doncs, el lema de la setmana de la salut d’enguany és Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida, fent al·lusió a les cigarretes electròniques. Aquest lema ha estat escollit mitjançant un concurs obert a tots els estudiants de les facultats de comunicació de Catalunya.