La meitat dels joves d’entre 15 i 17 anys desatenen les seves obligacions per estar connectats

Això se’n desprèn de l’enquesta d’hàbits de salut dels alumnes de 4t d’ESO de Pineda 2019 realitzada per la Diputació de Barcelona.

Segons les dades de l'enquesta d'hàbits de salut als alumnes de 4t d'ESO de Pineda de Mar realitzada el passat 2019, l'activitat preferida dels nois el cap de setmana és jugar a videojocs (57,5%), no tant de les noies que ho és escoltar música (47,7%). La segona activitat més realitzada és l’ús de les xarxes socials (35% tant en nois com en noies) i mirar la televisió (35% aprox). Relacionat amb l’ús d’internet, l’enquesta també preguntava què deixaven de fer per connectar-se a internet: un 54% dels joves manifestaven que quasi sempre o sempre desatenien les seves obligacions per estar connectats. Quan parlem d’activitat d’oci o relacionar-se amb amics aquestes dades varien significativament: gairebé un 80% dels joves mai o quasi mai deixen de fer una activitat d'oci per estar connectats.

Totes aquestes dades s’han presentat aquest matí a l’Auditori de Can Comas coincidint amb el Dia Mundial de la Internet Segura. L’enquesta explora la percepció de l’estat de salut, els hàbits d’alimentació, la sexualitat, l’estat d’ànim i les relacions socials i interpersonals. Així mateix permet conèixer aspectes relacionats amb el lleure, el consum de tabac, d’alcohol i d’altres substàncies i dades relatives a accidents i mobilitat.

Els resultats han estat presentats pels tècnics de la Diputació de Barcelona encarregats de l’estudi, i a l’acte també hi ha participat Enric Llorca, Diputat de Salut Pública i Consum i Xavier Amor, Alcalde de Pineda de Mar. El diputat ha destacat que l’enquesta permet aprofundir i entendre que hi ha factors socials, de gènere, d’origen o ambientals que tenen incidència en la salut ja des de joves. Per la seva banda Xavier Amor subratlla la importància d’aquestes avaluacions per orientar de la millor manera possible els recursos de les institucions en l’educació dels nostres joves.