Dia Mundial d’Internet Segura a Pineda dedicat a l’ús de les pantalles en joves

Sota la premissa de si se’n fa un ús o un abús, durant la setmana s’han programat una sèrie d’activitats de divulgació i reflexió. Dimarts 11, dia d’Internet Segura es presentaran els resultats de l’enquesta d’hàbits de salut dels joves de Pineda de Mar, amb especial referència a l’ús de les noves tecnologies.

Dimarts 11 de febrer se celebra el Dia Internacional d’Internet Segura, una data per crear consciència de la importància que té fer d’Internet una plataforma més segura. Lligat amb aquesta fita, des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha organitzat una sèrie d’activitats adreçades tant a famílies, com a públic infantil i juvenil, com a professionals sobre l’ús que fem de les noves tecnologies.

Sota el títol «Estàs pantallat?» es vol plantejar quin ús fem de les pantalles, si estem més a prop de l’abús que de l’ús, si està afectant àrees de la vida personal com el rendiment escolar, la son, relacions personals, etc. També s’ha editat un díptic amb consells per un bon ús, signes d’alerta i riscos associats.

Activitats programades

  • Programa de Ràdio Pineda «Família i Salut» amb MMEE i professionals del CTM – Dimecres 5 de febrer a les 13.30 h.
  • Presentació Informe enquesta d'hàbits de Salut dels alumnes de 4t d'ESO a càrrec de tècnics de Diputació de Barcelona – Dimarts 11 de febrer a les 12.30 h a Can Comas.
  • Tarda de Jocs de Taula - Dimarts 11 de febrer a les 17.30 h a la Biblioteca M. Serra i Moret.
  • Xerrada «La Guerra de les Pantalles» a càrrec de professionals del CTM - Dimarts 11 de febrer a les 18 h a la Biblioteca M. Serra i Moret.
  • Curs Capacitació en la detecció, intervenció i prevenció de l'abús de pantalles” a càrrec de Proyecto Hombre cedit per Diputació de Barcelona - 12 i 17 de febrer de 10 a 14 h a Can Comas.
  • Exposició On/OFF cedida per PDF – Del 10 al 21 de febrer a l’Auditori de Can Jalpí.

A banda d’aquestes activitats, també s’han programat diversos tallers a les escoles i instituts de Pineda per prendre consciència sobre l’ús que fem dels dispositius digitals.

Enquesta d’hàbits de salut

Coincidint amb el Dia Internacional d’Internet Segura es farà la presentació dels resultats de l’enquesta d’hàbits de salut dels alumnes de 4t d’ESO de Pineda de Mar 2019 amb la presència de l’Alcalde de Pineda Xavier Amor, el Diputat de Salut de la Diputació de Barcelona Enric Llorca i els tècnics de la diputació que han elaborat l’estudi. L’acte es realitzarà a les 12. 30 h a l’Auditori de Can Comas i és obert a tothom.