Alerta de productes cosmètics i productes personals

L'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya avisa d'incompliments legals i de presència de substàncies prohibides en un seguit de productes cosmètics i personals

La Generalitat de Catalunya informa respecte una alerta relacionada amb la retirada de diversos productes cosmètics (aigües de colònia i perfums) fabricats per les empreses següents:

PARFUMS CODIBEL S.L.
Fragancias Mais: Eterna, The Once De Naturmais Pour Elle i Rosas Blancas
FRUUGO: 10 pc Teeth Whitening Pen Teeth Whitening Agent i Peroxide Dental Bleaching System Oral Gel-teeth Whitening Agent
AQUARIUS COSMETIC MARBLE ESSENCE: El producte en el qual s’ha detectat el risc ésAquarius Cosmetic Marble Essence, Tube Fragance, més concrectament el del lot 20201125.
SKEYNDOR MEN:
Són diversos productes, però l'únic que és comercialitza a Espanya és SKEYNDORMEN DAILY DETOX FACE WASH (lot 04Y024)
POP GIRLS MINI BEAUTY CASE SER: els lots (6220008W i 62110055W), més concretament del set de maquillatge els productes a vigilar són els esmalts d'ungles groc i vermell en forma de cor.
KEENSTROCKCONTROL STYLING MOUSSE (tots els lots).
OPTISANA ALOCHOL 96º
. lot: 30362.
ESSENCE CAMOUFLAGE MATT CONCEALER WARM TOAST. Lots: 0DBCB i 0DBCA.
KISSION TOOTH GEL (tots els lots).
AMALFI SABÓ (tots els lots).
SOUZA! PRINCESS COSMETIC BOX. Lot: 6164.
FACE PAINTING SET (tots els lots).
MARKWINGS POP GIRL (tots els lots).
EMOJI EAU DE TOILETTE (tots els lots). 

Els productes incompleixen el Reial Decret 85/2018 i el Reglament (CE) 1223/2009 al ser fabricats en unes instal·lacions que incompleixen els requisits establerts en les lleis anteriors. La retirada d’aquests productes es deu, a més a més, a deficiències en l’etiquetatge i la presència de substàncies no autoritzades en productes cosmètics.

Així mateix, no hi ha constància que aquests productes hagin estat comunicats al Portal europeu de productes cosmètics (CPNP).

En el següent enllaç disposeu del llistat de productes afectats:

https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

Es recomana no adquirir cap unitat dels lots afectats d'aquest producte, i en cas de tindre alguna unitat, procedent dels lots afectats, no s'utilitzi.

Tanmateix, si disposeu d’unitats destinades al seu comerç, aquestes s’han d’immobilitzar de manera immediata, i contactar amb el proveïdor per gestionar la devolució de les unitats que en disposin.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.