Carnestoltes Pineda de Mar 2020

La Rua de Carnestoltes de Pineda es celebra diumenge 23 al matí i la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme dissabte 29 a la tarda. Un any més també es celebrarà la Rua Infantil de Poblenou.

Arriba el Carnestoltes a Pineda de Mar i els actes comencen aquest dijous llarder amb els concursos de truites organitzats pel Centre Cívic Poblenou (a partir de les 17.30 h) i per la Comparsa Tribala a plaça de les Mèlies a partir de les 18 h.

Rua infantil de Carnestoltes a Poblenou –

Amb el cap de setmana vindran les tradicionals rues de carnestoltes. Dissabte 22 de febrer es celebrarà la Rua Infantil de Carnestoltes a Poblenou, amb la participació de les AMPES Poblenou, Antoni Doltra i Montpalau i l’Associació de Veïns Unió de Poblenou. La concentració s’iniciarà a les 16.30 h a la plaça Nova i finalitzarà amb una festa i xocolatada amb animació infantil al pati de l’Escola Antoni Doltra. Paral·lelament l’Associació de Veïns del barri de les Creus organitza una Xocolatada Popular a la plaça de les Creus des de les 5 de la tarda.

Rua de Carnestoltes de Pineda

Diumenge 23 es celebrarà la Rua de Carnestoltes de Pineda amb 18 comparses inscrites. Des de les 11 h les carrosses es concentraran al passeig Marítim des de l’Arbre Verd fins a l’estació. Obrirà la rua el grup de música Carnestoltes Band. Seguidament les carrosses enfilaran cap a avinguda Montserrat, carrer Barcelona, Comtal, Arpelles, plaça Orient, avinguda del Carme, Jaume I i finalitzarà a la plaça de les Mèlies. A la mateixa plaça, i un cop acabada la rua, el XIP ha organitzat la 34ª Escudellada Popular, un clàssic també de carnestoltes a Pineda. A les 5 de la tarda els veïns del Carme han organitzat una xocolatada popular a la plaça del Carme.

Dimecres de Cendra

El dimecres 26 es celebra el Dimecres de Cendra, acte amb què es donen per acabades les festes de carnestoltes. La lectura del pregó de Sa Majestat Rei Carnestoltes tindrà lloc a plaça Catalunya a les 7 de la tarda. Tot seguit el XIP, juntament amb les Forces Infernals de Poblenou i l’associació de Ball Licoya han preparat una Sardinada Popular amenitzada amb música en directe.

21a Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresmenc

Pels qui vulguin allargar més la festa, dissabte 29 de febrer la Comissió de Carnestoltes d’Alt Maresme en col·laboració de l’Ajuntament de Pineda de Mar i de Calella organitzen la 21ª Rua de Carnestoltes de l’Alt Maresme. La rua circularà entre els dos municipis. A Pineda recorrerà l’avinguda del Mediterrani, l’avinguda Hispanitat i Rierany dels Frares.