Pineda farà compost amb les canyes que va portar el temporal Glòria a les platges

Dimarts es durà una gran trituradora que farà de les canyes material per fer compost.

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha contractat un servei que convertirà les nombroses canyes que va deixar el temporal Glòria a les platges de Pineda en compost. Fins ara s’havia optat per cremar aquestes restes vegetals, ja que no es comptava amb cap màquina que pogués de triturar-les i fer-ne compost. Ara s’ha trobat una màquina capaç de fer-ho que s’ha dut d’Alemanya.

Està previst que entre dilluns i dimarts la trituradora es pugui instal·lar a la platja de Poblenou per començar a triturar totes les piles de canyes que encara queden. Tot el material resultant serà traslladat a una planta de tractament i compost.

Amb aquesta acció es posarà fi amb la gestió de totes les restes que va deixar el darrer temporal a les platges de Pineda de Mar. En un primer triatge es va separar els plàstics i els residus banals, que es van tractar degudament, seguidament es van començar a tractar les restes vegetals d’arbres i arbustos que s’aprofiten per fer compost, i amb aquesta darrera actuació es podrà convertir les canyes en matèria orgànica per fertilitzar sòls.