Pineda encarregarà un inventari de camins i sendes

El govern municipal reclama a la Generalitat l’ampliació del parc del Montnegre i el Corredor.


Davant el creixent ús dels per la utilització del camins i sendes en l’àmbit del Parc del Montnegre i el Corredor per a la pràctica del senderisme i altres usos esportives i de lleure, l’ajuntament de Pineda de Mar encarregarà un inventari de camins i sendes del terme municipal. Aquest compromís va sorgir del debat en una moció presentada pel grup municipal d’ERC-JxP al ple municipal celebrat el passat dilluns. Per tal d’aconseguir aquesta fita el govern municipal sol·licitarà un recurs tècnic a la Diputació de Barcelona per cofinançar les despeses que es derivin de la confecció de l’inventari.

Feu click a la imatge per obrir el mapa a tamany complet.

L’ampliació del Montnegre i el Corredor, pendent de la Generalitat

L’ajuntament de Pineda de Mar va aprovar al ple de novembre de 2017 l’ampliació de l’EIN (Espai d’Interès Natural) del Parc del Montnegre i el Corredor, amb el suport de tots els grups municipals del consistori. Amb la nova limitació perimetral el Parc ampliarà el seu àmbit pel límit sud, per incloure el sot de Can Valls, seguint el camí des del coll dels Altars fins a Can Gibert, i el Turó del Montpalau. El traçat del nou límit seguirà el camí de Can Gibert al Coll de Sant Andreu.

La proposta d’ampliació té per objectiu preservar la diversitat, representativitat, singularitat, fragilitat, així com la millora estructural del perímetre de delimitació amb la utilització d'elements de delimitació que faciliten la interpretació territorial.

La competència de la modificació de l’àmbit de protecció i de l’àrea perimetral del Parc pertany a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que encara no ha donat resposta. Per aquest motiu, el govern municipal (PSC) reclamarà a la Generalitat de Catalunya la resposta favorable a la major brevetat.

Actualment el Consell Coordinador del Parc del Montnegre i el Corredor està format per 13 municipis: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Pineda de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. Coincidint amb la tramitació de la proposta d’ampliació de l’Espai d’Interès Natural també s’ha sol·licitat la incorporació de sis nous municipis Argentona, Calella, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Santa Susanna.

Un cop ampliats els membres del Consell Coordinador del Parc l’objectiu és proposar a la Generalitat de Catalunya una millora normativa en vistes d’aconseguir una major protecció dels camins antics del Parc, així com una major intensitat en la vigilància del trànsit rodat i motoritzat per preservar els camins i senders de la degradació pel seu ús.

El Parc del Montnegre i el Corredor és un Espai d'Interès Natural que forma part de la Xarxa d'Espais Naturals protegits, promoguts i gestionats per la Diputació de Barcelona. El Parc està emparat legalment per un Pla Especial de protecció del medi físic i el paisatge, aprovat el 20 de juliol de 1989.