Pineda de Mar disposa d'un nou tram de platja lliure de fum aquest 2022

Correspon a un tram de Poble Nou i s'emmarca en els actes de la Setmana sense Fum

Des del passat dilluns 30 de maig Pineda de Mar incorpora un tram de la platja de Poble Nou lliure de fums. Aquesta decisió s'ha pres des de la regidoria de Media Ambient i s'emmarca en l'agenda de la Setmana Sense Fums.

La nova platja seleccionada, també es caracteritzarà per ser una platja molt familiar i abarca el tram del parc del vaixell fins al mòdul de socorrisme de Poblenou. 

L'any 2021 el govern municipal, i també coincidint amb la setmana sense fum, va anunciar el primer tram a les platges de Pineda de Mar lliure de fum. La zona escollida va ser una platja on tradicionalment s'instal·la el Babycenter i un tram de referència on estiuegen moltes famílies amb infants. 

Aquesta mesura se suma a les ja posades en marxa en la protecció mediambiental del municipi, i en aquest cas redueix la quantitat de burilles que es dipositen a la zona de la platja, evitant els elevats ídex de contaminació que aquest residuu deixa a la sorra.

Per exemple, una burilla de tabac pot tardar fins a deu anys en degradar-se i es calcula que un 15% de totes les burilles que acaben a les platges, contaminen l'aigua i tot l'entorn immediat.

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania, i en paraules de l'alcalde Xavier Amor, "entre totes i tots podem col·laborar en garantir que aquestes platges sense fum siguin espais saludables per tothom i alhora, reduir la quantitat de deixalles que arriben i perjudiquen les nostres platges".

L’Alcalde lliura el premi als guanyadors del XIVè Concurs de Cartells sense Fum
Com cada any des de 2008, la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Pineda de Mar convoca un Concurs de Cartells amb motiu de la Setmana sense Fum i el Dia Mundial sense Tabac (31 de maig). Els nens i nenes de sisè de primària reben una xerrada a càrrec de la tècnica de promoció de la salut sobre el tabac i els riscos per a la salut, pel medi ambient, components i tècniques de màrqueting que utilitzen les tabaqueres. Després preparen un cartell que podria ser el centre d’una campanya antitabac on han de sortir alguns dels continguts treballats a classe i el lliuren a l’Ajuntament. Un jurat format per tècnics i regidors del mateix ajuntament tria aquell que sigui més impactant, creatiu, entenedor i vistós , doncs aquest serà el que es convertirà en el cartell de la campanya d’aquesta edició 2022.

Enguany han participat set de les vuit escoles del municipi. El cartell triat com a guanyador ha estat elaborat per Eidan Gaviño, Àlex Gómez, Lucía Lozano i Tays Salcedo de l’Escola Poblenou. L’alcalde Xavier Amor i el regidor de Salut Pública Santiago Macip, han lliurat els diplomes i el premi als infants guanyadors a la mateixa escola. El premi consisteix en una caixa de material per a dibuixar i un abonament d’un mes a Can Xaubet, gentilesa de la Regidoria d’Esports. El cartell guanyador estarà penjat a les cartelleres municipals, escoles i equipaments municipals i es lliurarà a tots els infants en format postal per tal de comentar-ho a casa.

Galeria d'imatges