L’Ajuntament de Pineda de Mar i Ecovidrio fomenten el reciclatge del vidre en els establiments de restauració

Els objectius europeus i la normativa vigent marquen que aquest 2020 s’haurien de recollir de forma selectiva el 50 % dels residus que es generen.

Un estiu més l’Ajuntament de Pineda de Mar i Ecovidrio enceten una campanya d’informació dirigida a bars i restaurants del municipi per tal de que facin correctament la recollida selectiva dels envasos de vidre. En aquest tipus d’establiment el vidre representa un volum dels residus que es generen especialment important.

Des de la setmana passada i durant tot el que resta d’estiu un equip d’informadors ambientals verificarà si aquests establiments fan una correcte separació dels residus de vidre que es generen. A més també els proporcionaran, si ho necessiten, contenidors de petit format i d’autovolteig, per tenir dins de la seva instal·lació per després buidar-lo a les àrees de contenidors dels carrers.

Objectiu recollida selectiva del 50 % dels residus

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pineda de Mar s’està treballant en mesures adreçades a garantir i fomentar la recollida selectiva dels residus del municipi, per tal d’assolir els objectius que marca la Directiva Europea i complir amb les obligacions de la normativa vigent a Catalunya. En aquesta línia, l’any 2020 haurem de recollir de forma selectiva (depositant cada residu en el seu contenidor per tal de reciclar-lo) el 50 % dels residus que generem, en comptes del 37% que es va separar a Pineda durant l’any 2019.