L’Ajuntament posa en marxa un dispositiu de prevenció responsable orientat als i a les joves del municipi

· “#juntsperocontrolem” és el nom de la campanya per ajudar a evitar els contagis de la COVID-19 · S’intensifica la vigilància a les zones on hi ha més concentració de jovent al municipi

  Les regidories de Salut i Joventut han dissenyat aquesta campanya que es durà a terme els dissabtes del mes d’agost a partir del 8 i fins al 29 d’agost amb l’objectiu d’encarar mesures de prevenció, ja no només en conductes de risc sinó en les mesures de seguretat davant el contagi de la COVID-19.

  Segons han explicat el personal tècnic responsable de la campanya “els joves es troben igualment a platges, places, espais del municipi per escoltar música, xerrar, etc... i per tant continua sent molt necessari un missatge preventiu i de reducció de danys, tal i com es fa durant la resta de l’any”.

  En aquest sentit, durant les hores programades de la campanya, dues educadores i l’agent de salut recorreran els espais on es troben els joves els i en detectar un grup de joves se’ls hi aproparan donant els arguments i els missatges de reducció de danys. En les intervencions es facilitarà informació relatives a la millora de la salut, es lliuraran alcoholímetres, aigües, preservatius i els convidaran a conèixer un decàleg a través d’un codi QR que poden obrir amb els seus mòbils i que serà el centre de la campanya: #enstrobemperocontrolem!

  Així mateix la campanya compta amb un vídeo de suport que es penjarà a les xarxes socials que ha estat elaborat amb la col·laboració del Grup Municipal d’ERC- Junts per Pineda.

  La campanya #juntsperocontrolem de sensibilització i informació compta amb un decàleg de deu punts:

  1.- Junts però «que corra el aire»

  2.- Si bec , millor en got i sobretot, el meu got és meu

  3.- Si fumo, avui no rula

  4.- Menjo abans i durant, així faig coixí

  5.-  L’aigua que no falti

  6.-La mascareta com el mòbil, sempre a sobre

  7.- Si tinc sexe, millor amb 5 sentits

  8.- Sempre amb protecció

  9.- Si bec, torno a casa caminant

  10.-  No em desfaso perquè les xarxes no obliden

  Els objectius a aconseguir són els següents:

  1. Facilitar material per la reducció de danys en les conductes de risc: sexualitat, conducció, barreges de substàncies, etc.
  2. Repartir aigües gratuïtament per tal d'espaiar consum i hidratar-se.
  3. Detectar conductes de risc
  4. Assessorar en drogues i sexualitat
  5. Intervenir per un consum responsable
  6. Donar continuïtat a les actuacions realitzades als instituts
  7. Identificar conductes de risc davant el contagi de la COVID-19 (importància del manteniment de distàncies, ús de la mascareta i neteja freqüent de mans)
  8. Identificar punts de trobada dels joves

  Repartiment de mascaretes a les persones més joves

  La campanya de sensibilització “ens trobem bé però controlem” també repartirà mascaretes gratuïtes als i les joves del municipi. Aquestes se sumaran a les més de 20.000 que l’Ajuntament ha repartit des del principi de la pandèmia l’Ajuntament ha repartit a domicili als infants del municipi, persones d’alt risc i a persones usuàries dels mercats de Pineda Centre i Poblenou.

  Més vigilància a les zones on hi ha més concentració de jovent al municipi

  L’Ajuntament de Pineda de Mar ha intensificat el control a les zones on hi ha més concentració de persones al municipi. Concretament s’ha reforçat la vigilància a les platges en horari de bany i a les zones de passeig a la tarda. També s’ha intensificat els torns per vetllar la seguretat i el bon ús de les mesures de prevenció per evitar contagis de la COVID-19 a les àrees properes a Patis Oberts i espais esportius, zones on es detecta més afluència de la població més jove.