Exposició i tallers de conscienciació sobre el consum d’alcohol entre els joves a Can Jalpí

L’Espai Jove Can Jalpí acull fins el 21 de novembre l’exposició Dona la volta a l’alcohol. Alumnes de segon cicle de secundària de Pineda visiten l’exposició i participen en diversos tallers de conscienciació.

L’Espai Jove Can Jalpí acull fins el 21 de novembre l’exposició itinerant «Dona la volta a l’alcohol» organitzada per la Diputació de Barcelona. La mostra tracta des d’una visió jove els problemes que genera el consum d’alcohol, amb l’objectiu d’informar sobre les seves conseqüències en la salut, de fomentar el seu no consum, retardar l’edat d’inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.

Aprofitant aquesta exposició, des del Programa de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut de Pineda s’han organitzat visites guiades amb joves de Pineda per tal de conscienciar-los sobre el consum d’alcohol. En concret aquestes visites s’adrecen a adolescents del segon cicle d’ESO dels instituts de Pineda, tot i que també hi passaran alumnes de l’escola d’adults i persones usuàries de l’espai jove.

A banda de què els joves coneguin les conseqüències i els riscos que comporta el consum d’alcohol, les visites programades també inclouen diversos tallers sobre els efectes físics de l’alcohol en el cos, així com activitats per reflexionar sobre els comportaments socials entre els joves respecte a l’alcohol com la pressió que poden rebre molts d’ells que decideixen no consumir-ne.


Reducció en el consum habitual d’alcohol dels joves de Pineda

Segons un informe realitzat a partir d’enquestes a alumnes de 4t d’ESO dels instituts de Pineda, s’ha reduït el consum habitual d’alcohol entre els joves. Per assolir bones xifres en aquesta matèria és molt important la conscienciació i l’educació. L’Ajuntament de Pineda aposta pel programa de salut a l’escola, que d’entre altres temes tracta la prevenció de drogues. Coincidint amb la setmana del dia mundial sense alcohol s’ha volgut insistir en el risc concret de l’alcohol portant als patis de les escoles un joc per conèixer els seus riscos.