L’Ajuntament estudia permisos excepcionals a la restauració per instal·lar terrasses a les calçades

Serien espais de 10 metres lineals guanyats a aparcaments que podrien sol·licitar establiments sense terrassa ni pati interior.

El ple municipal del mes d’abril de l’ajuntament de Pineda de Mar que es celebrarà el proper dilluns portarà a debat l’atorgament de llicències a la restauració municipal per a la instal·lació de terrasses a la calçada. Serà un permís excepcional i en cap cas permanent per aquells establiments que no comptin en l’actualitat amb terrassa ni pati interior. S’estudia que, mentre durin les restriccions d’aforament a l’interior dels locals, la restauració del municipi pugui instal·lar terrasses en places d’aparcament. Actualment l’aforament dins de bars i restaurants es redueix al 30% del total.


Aquestes noves terrasses ocuparien un màxim de dos aparcaments, el que suposa 10 metres lineals, que es trobarien el més a prop possible de la façana de l’establiment. Per garantir la seguretat tant de vianants, com de vehicles i dels propis clients, s’instal·laran elements de protecció de formigó. Aquestes despeses aniran a càrrec de l’ajuntament, els establiments només hauran de fer-se càrrec de la taxa per ocupació de via que determina l’ordenança fiscal municipal. En tot cas, només es cobrarà per l’ús efectiu en el temps d’aquestes terrasses, aplicant-se la bonificació pel temps que no ha estat instal·lada. En aquest sentit, l’any 2020 la restauració del municipi va rebre una bonificació del 75% de la taxa d’ocupació de via pública segons el temps que van poder utilitzar-la ajustada a les limitacions d'aforament i restriccions sanitàries de la pandèmia.

Si s’aprova la proposta es preveu que els establiments puguin començar a sol·licitar aquest permís d’instal·lació de les terrasses a partir de mitjans de la setmana que ve.