L’Ajuntament de Pineda de Mar aprova la tarifació social de les escoles bressol municipals

La quota mensual de les escoles bressol municipals variarà en funció de la renda familiar: des de 45€ a 210,20€.

El ple municipal del mes de març va aprovar per unanimitat la nova tarifació social de les escoles bressol municipals de Pineda de Mar. Amb aquesta nova proposta cada família empadronada al municipi pagarà en funció de la seva situació econòmica. A banda d’una quota única de matricula de 25€, la tarifació contempla fins a 7 trams de quotes mensuals que varien en funció de la renda familiar i el nombre de persones que formen la unitat familiar. El primer tram de la tarifació preveu un preu públic de 45€ mensual per nadó, import que s’incrementa en funció dels ingressos fins a un màxim de 210,20€.

Feu clic a la imatge per obrir-la a tamany complet.

Implementació gradual fins al curs 2023-24

La tarifació social s’anirà ampliant de forma gradual per cursos fins a completar-se al 2023. D’aquesta manera aquest curs només s’aplicarà a les matriculacions de nadons que comencin a Infantil 0. El curs vinent s’ampliarà a Infantil 1 i finalment al curs 2023-24 a tot el primer cicle d’educació infantil (I-0, I-1 i I-2). S’ha optat per aquesta implementació per tal de no modificar el preu a aquelles famílies que ja es troben matriculades a les escoles bressol municipals.

En tot cas, i pensant en les famílies que necessitin un ajut per utilitzar aquest servei, aquest curs es mantindran les beques de llars infants pels cursos I-1 i I-2, i l’any vinent, quan també s’apliqui la tarifació social a I-1, es mantindran pel curs I-2.

Potenciar el primer cicle d’educació infantil

La proposta de tarifació social de les escoles bressol municipal ha estat treballada des de la regidoria d’Educació i s’ha compartit amb la resta de grups municipals per tenir un conscens previ a la seva aprovació. Aquesta nova regulació dels preus públics vol potenciar l’accés al primer cicle de l’educació infantil, afavorint la igualtat d’oportunitats i posant de relleu el valor d’aquesta etapa educativa. «L’educació infantil (aquella que va dels 0 fins als 5 anys) és una etapa amb entitat pròpia i que no es pot concebre sense el primer cicle que desenvolupen les escoles bressol. Té unes característiques, uns valors i uns principis pedagògics i metodològics que el fan especial.» exposava Sandra Pérez, regidora d’Educació, en el darrer ple municipal on es va debatre aquesta regulació.

És la segona vegada que l’ajuntament de Pineda de Mar aplica el criteri de la tarifació social. El juny de l’any passat es va aplicar la tarifació social en la concessió d’ajuts per a la compra d’ordinadors per a estudiants. Des del consistori s’estudiarà la possibilitat d'implementar, aquest criteri econòmic i social, en altres serveis, apostant per l'equitat i la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.

Preinscripció del 10 al 21 de maig

La preinscripció de les llars d’infants es farà entre el 10 i el 21 de maig. Al web www.pinedademar.cat/preinscripcioescolar hi haurà disponible un simulador per calcular la quota mensual de les llars d'infants. Per últim, les famílies que estiguin interessades ja poden demanar cita prèvia al centre escolar escollit per participar a les jornades de portes obertes.