Pineda commemora el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones

L’Ajuntament de Pineda de Mar, juntament amb entitats i associacions del municipi, ha presentat un programa complet d’actes de sensibilització contra la violència de gènere. Els actes centrals se celebraran el dilluns 25 coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones.

Dilluns 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Al voltant d’aquesta data s’ha elaborat un programa d’activitats de sensibilització i de denúncia sobre els diferents tipus de violència que pateixen les dones pel simple fet del seu gènere, programa que compta amb el suport indispensable d’entitats del municipi.

Els actes centrals es faran coincidint amb el dilluns 25. A les 12 h es llegirà el manifest institucional a plaça Catalunya, davant la façana de l’ajuntament. El manifest es tornarà a repetir a les 19 h. Una hora abans, a la mateixa plaça, es realitzarà l’acte Plantem paraules, una plantada simbòlica de mans amb dites o paraules dels nens i nenes dels Centres Oberts amb la col·laboració de l’associació Dones Pinedenques. Un cop hagi acabat la lectura del manifest de la tarda, a partir de les 19.15 hi haurà espectacle de graffiti Bre i Chan, música amb el saxofonista Juan Carlos Narzekian i espectacle al carrer a càrrec de Fanatix Urban Dance.


També com a acte institucional, dijous 28 de novembre a les 10 h es presentarà el Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista a la Sala de Plens de l’ajuntament. Durant la setmana prèvia i la mateixa setmana del 25 de novembre es durant a terme molt altres actes amb el mateix objectiu de sensibilització i de denúncia contra la xacra de la violència de gènere. Podeu consultar totes les activitats en el tríptic adjunt.

Cartell del 25-N a Pineda

Com cada any, la imatge dels actes del 25 de novembre a Pineda de Mar es realitza per part d’alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides. Enguany el cartell és disseny de Giselle Esparza, on destaca la figura d’una dona amb el puny alçat en senyal de lluita contra la violència vers la dona. Tots els cartells presentats es podran veure exposats al Centre Cívic Poblenou del 25 al 29 de novembre.