Pineda celebra la setmana LGTBIQ+

Del 17 al 21 de maig es celebraran activitats de visibilització i contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

La regidoria de Diversitat, juntament amb la regidoria de Joventut de l’ajuntament de Pineda de Mar han organitzat una sèrie d’actes al voltant del 17 de maig, dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Aquestes activitats tenen l’objectiu de visibilitzar a les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBIQ+) i lluitar contra les actituds intolerants sobre el col·lectiu.

Des del 17 de maig el Servei d’Atenció Integral a persones LGTBIQ+ de Pineda de Mar lluirà la bandera irisada per celebrar aquesta cita. Paral·lelament i per tal de deixar una empremta fixa en els carrers del municipi l’alumnat del PFI de Pintura de l’Institut Euclides pintaran un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBIQ+ entre els carrers Diputació i avinguda Europa.

La resta de la setmana l’activitat es trasllada a l’Espai Jove Can Jalpí que acollirà un taller de maquillatge Dragqueen, una xerrada sobre vivències personals entorn de la descoberta de l’orientació sexual, una conferència amb la psicòloga del SAI de Pineda on respondrà a preguntes rebudes a través de les xarxes socials i per últim l’elaboració d’un vídeo manifest conjunt entre els joves de Pineda.

Ràdio Pineda també dedicarà el seu programa setmanal «Salut i +» a la setmana LGTBIQ+ entrevistant a Verónica Rebollo, regidora de Diversitat de Pineda i Berenice Domínguez a la coordinadora i psicòloga del SAI de Pineda. Serà el dimecres 19 a les 13.30 h. Recordem que el SAI de Pineda està en funcionament des del passat mes de desembre i ofereix un servei de sensibilització i informació, proporciona recursos per donar resposta i acompanyament professional en situacions de discriminació. El SAI de Pineda de Mar es troba situat al carrer Riera 31, compartint espai amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)