Actes en línia per commemorar el dia per a l’eliminació de la violència vers les dones 25-N

La situació pandèmica fa que la majoria d’actes es realitzin o es demani la participació a través de les xarxes socials.

Dimecres 25 de novembre es celebra el Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. La situació que provoca la pandèmia fa complicat la celebració d’actes físics com s’havien fet altres anys. Així l’ajuntament de Pineda de Mar, juntament amb entitats del municipi, han organitzat un seguit d’activitats de conscienciació a través de les xarxes socials o actes que no impliquen la concentració de persones.

La lectura del manifest institucional que tradicionalment s’havia fet davant l’ajuntament, es transmetrà a través de Ràdio Pineda. Així es podrà seguir a través del 94,6 de l’FM o bé a la ràdio en línia a www.radiopineda.cat i la APP de Ràdio Pineda.

Altes activitats programades

Dimecres 25 de novembre

Lectura de manifest i activitats – Institut Joan Coromines

Lectura del manifest redactat per l’alumnat. Activitats: Save the Children: Stop al Matrimoni Infantil; Cançons sexistes; Respecte LGTBH i Coeducació.

Lloc: INS Joan Coromines. Dirigit a: alumnat de l’INS Coromines.

Llaç lila a Can Jalpí

Durant tot el dia s’ambientarà el Centre de Recursos per a joves Can Jalpí amb teles i pancartes de color lila, així com durant el dia, els i les joves poden passar per l’Espai Jove a posar un llaç lila a la barana de l’escala per recordar i visibilitzar les víctimes de violència masclista que hi ha hagut durant aquest any. Organitza Regidoria de Joventut – Espai Jove Can Jalpí.

Lloc: Can Jalpí. Dirigit: joves d’entre 12 i 20 anys.


Bústia per a l’eliminació de la violència masclista.

A partir del dimecres 25 es col·locarà una bústia física a l’espai jove Can Jalpí, on els i les joves poden escriure, anònimament o no, vivències, experiències, dubtes, preocupacions... i tot allò que vulguin explicar en relació a la Violència Masclista. L’equip de Joventut periòdicament buidarà la bústia, revisarà el contingut i intentarà donar resposta a les preocupacions dels i les joves. Aquesta bústia es deixarà de forma permanent a l’Espai Jove. Organitza Regidoria de Joventut – Espai Jove Can Jalpí.

Lloc: Can Jalpí. Dirigit a joves d’entre 12 i 25 anys.


Debat per a joves a través d’instragram

A les 17.30 h, debat amb joves sobre idees del que implica l'amor i la parella. S'utilitzarà TikTok i -si dóna temps- el programa "La Isla de las Tentaciones" per exemplificar tipus de relacions, prototips i conductes que, en la majoria dels casos es catalogarien com a "tòxiques". Organitza Regidoria de Joventut – Espai Jove Can Jalpí.

Lloc: instagram: canjalpi_espaijove. Dirigit a joves d’entre 14 i 18 anys.


Senyals contra la violència masclista

A les 18 h, farem senyals de tràfic amb frases a favor del respecte mutu. Organitza Centre Obert La Baldufa.

Lloc: Centre Obert La Baldufa. Dirigit a infants del Centre Obert.


Dijous 26 de novembre

Desenvolupament socioemocional com a prevenció de la violència
A les 17 h, taller per el desenvolupament socioemocional com a factor de prevenció de la violència. Organitza Escola Antoni Doltra.

Lloc: Escola Antoni Doltra. Inscripcions a https://forms.gle/tbqkvgJ2mRpWQU4m8


Del 20 al 27 de novembre

Connecta't al fil violeta

Challenge de Dona Cançó. Moviment digital per a vestir les xarxes socials amb un fil violeta com a símbol d'unió, solidaritat, sororitat, empatia, denúncia i protecció per a nosaltres les dones. Puja una foto o vídeo.

Lloc: Xarxes amb les etiquetes #filvioletachallenge i #hilovioletachallenge


Acte de la JSC Pineda-Calella

Parlem de la violència de gènere i les solucions a nivell local i judicial. Data i hora a determinar.

Lloc: a través d’instagram (jscpinedademar_calella)


Regidoria de Comerç i Turisme

Gent de Pineda col·labora fent difusió de les activitats programades al voltant del 25N.


Campanya #agafaelguant

Participa a les xarxes amb la campanya #agafaelguant. L'equip de joventut penjarem el vídeo/exemple a les xarxes i durant la setmana ens poden enviar vídeos propis per adherir-se. Organitza regidoria de Joventut - Espai Jove

Lloc: Xarxes amb l’etiqueta #agafaelguant. Dirigit a joves d’entre 12 i 25 anys.


Recomanació de llibres

En col·laboració amb les Biblioteques municipals es farà una recomanació de llibres a través de xarxes socials relacionats amb el feminisme, la violència masclista i les relacions. Organitza Regidoria de Joventut - Espai Jove

Lloc: Xarxes Socials. Dirigit a joves d’entre 12 i 16 anys.

Cartell del 25-N a Pineda

Un any més la imatge del 25 de novembre a Pineda de Mar es realitza per part d’alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides. Enguany el cartell és disseny de Brian Camacho Cabeza.