Activitats culturals

Durant tot l’any, a Pineda de Mar es celebren un seguit d’activitats culturals impulsades des de la Regidoria de Cultura tant del calendari festiu com de propostes de producció pròpia, que se sumen i complementen les activitats que es desenvolupen des de les entitats culturals (Concurs de Teatre Amateur Vila de Pineda, Audicions de Sardanes cada diumenge d’estiu, Festival Internacional de Curtmetratges Cinemart, Trobada de Puntaires, Cicle de Xerrades de Tardor, Concerts d’Hivern, etc.).
  

Cavalcada de Reis

La Cavalcada de reis és un dels moments més màgics de l’any. Ses Majestats d’Orient arriben a Pineda des del barri de Poblenou i passen pels de Les Creus i El Carme abans d’arribar al Centre i a la plaça de l’Ajuntament o se’ls rep i recullen les cartes que han de fer reals aquella nit els somnis de milers d’infants.

A la cavalcada participen fins a set carrosses i cada any algun element fantàstic d’animació l’acompanya.

A cadascun dels tres barris, els Reis d’Orient s’aturen al pessebre vivent i realitzen l’adoració a l’infant.

       
   

Pineda Mar de Flors

Pineda Mar de Flors, és un projecte cultural amb la idea de donar llum, color, olor i frescor a la vila de Pineda de Mar.

És una proposta de creació artística de tècnica lliure, on l’element floral ha de ser-hi present tan en format de flors naturals, com pintades o construïdes amb diferents materials i donant opció al reciclatge.

L’objectiu de Pineda Mar de Flors és poder gaudir durant uns dies d’uns espais en transformació, ja siguin les places, els edificis emblemàtics, els carrers i els aparadors i entrades de comerços, impregnant-nos de la llum i del color que es respira a la primavera.

         

 MNTA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar va néixer l'any 2003 de la mà de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar i del propi Ajuntament.

Durant el cap de setmana més proper a l'1 de Maig, Pineda s'omble de divendres a diumenge d'activitat teatral de grups amateurs vinguts de tota Catalunya i convidats de fora. 

En total s'hi poden veure al voltat de 60 representacions teatrals i es compte amb prop de 8.000 assistents.  

Festa Petita

Sant Joan no és només la Diada Nacional a tots els Països Catalans. No és només la nit del foc, de la màgia i bruixeria. Sant Joan també és la Festa Major Petita de Pineda de Mar. Sempre hi ha activitats al voltant d’aquesta festivitat i, sense dubtes, el concert del dia 24 al vespre a l’Espai Sant Jordi.

Programa Liceu a la Fresca

Cada estiu, la Plaça Espanya de Pineda es converteix en un improvisat teatre d’Òpera. A través del conveni entre l’Ajuntament de Pineda i el Gran Teatre del Liceu es retransmet cada any en directe una òpera diferent.

Ball d’estiu a la plaça

A l’estiu tota cuca viu, per això durant els mesos de juliol i agost els dimecres a l’hora baixa, la Plaça Espanya es converteix en una pista de ball pera tots els gustos.

Música, ball, terrasses i bona companyia...

Festa Major d’Agost

La Festa Major d’Agost és la festa grossa de Pineda de Mar. El moment en que tota la ciutadania es troba al carrer per celebrar la pertinença a la vila. Són quatre o cinc dies plens d’activitats organitzades pel propi ajuntament o per les entitats de la vila: concerts, balls, barraques joves, trobada de gegants, subhasta de peix a l’antiga, tallers i espectacles infantils, correfoc, serenata, sardanes, sardinada i havaneres... És impossible que no hi hagi una sola activitats que no sigui del gust d’algú.

 

Jazz Vermut

Un diumenge al mes a l’hora del vermut, trobaràs un concert de Jazz al Pati de Can Comas. Sobre la base de tres músics fixes (bateria, contrabaix i guitarra), les improvisacions arribaran fins allà on els músics convidats ens vulguin transportar.