«Una porta, un conte» per fomentar la lectura dels infants per Sant Jordi

Els grups escolars participants descobriran quin conte s’amaga darrere de cada porta que trobaran pels arbres i jardins del municipi. Llibreries i floristeries podran muntar la seva parada des de dimecres a la porta del seu establiment.

La Biblioteca Manuel Serra i Moret de Pineda de Mar presenta el projecte «Una porta, un conte» per aquest Sant Jordi 2021. L’activitat dirigida a infants d’entre 3 i 10 anys pretén treure els contes tradicionals al carrer i promoure la lectura a través de petites portes distribuïdes entre l’arbrat i jardins de la població. Cada porta representa l’accés al món imaginari dels diferents contes triats.

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, serà el dia escollit per fer el descobriment de les portes per part de diferents grups de les escoles de Pineda que participen en aquesta activitat. Al costat de cada porta hi trobaran una persona que farà de contacontes explicant el conte en qüestió.

Llibreries i floristeries podran treure les parades al carrer

Un any més i a causa de l’actual situació sanitària la plaça de les Mèlies no podrà acollir l’espai de parades de Sant Jordi. Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions el Procicat ha marcat una sèrie de recomanacions per tal de desconcentrar l’activitat durant aquesta jornada. Entre elles hi ha la possibilitat que tant les llibreries com les floristeries puguin posar una parada davant del seu establiment des de dimecres 21 i, si no pogués ser per les casuístiques del carrer, fins a 100 metres de l’establiment. Des de la regidoria de comerç ja s’està contactant amb aquests establiments per oferir-los aquesta possibilitat i concretar els espais de cada parada.