La Biblioteca Manuel Serra i Moret celebra el seu centenari

La primera pedra fou col•locada durant la presentació del nou Ajuntament l’any 1917, i la inauguració oficial va ser 5 anys més tard. Els actes de celebració començaran el dilluns 20 de juny i acabaran amb l’acte central el dissabte 25 del mateix mes.

La Biblioteca Manuel Serra i Moret arriba al seu centenari. 100 anys des de la inauguració que el propi alcalde Manuel Serra i Moret va fer oficial l’any 1922. Un dels edificis més emblemàtics de Pineda de Mar commemorarà la important xifra amb un seguit d’actes gratuïts i oberts a tota la ciutadania. L’edifici hi arriba amb salut de ferro i havent aconseguit convertir-se en un espai capaç d’acollir tot tipus d’esdeveniments i d’experiències artístiques de diferents disciplines.

Els actes començaran el dilluns 20 de juny a les 20.30h a l’Auditori amb Dies Gloriosos. Poesia negra. Espectacle de música a càrrec de la poetessa pinedenca Jèssica Ayala i del músic Jordi Santamaria. L’endemà, el dimarts 21 de juny, hi haurà dos actes. El primer tindrà lloc a la sala infantil de la BMSM a les 17.30h i anirà a càrrec de Mon Mas, qui interpretarà el conte Cabra, cabretes pels més menuts. El segon serà a les 18.30h a la sala Maria Serrat, i consistirà en un maridatge d’òpera i vi guiat per la divulgadora musical Maria Rosa Carbonell i la sommelier Cristina Blasi. En format de concert i conferència, l’acte El naixement de la música al cinema: Bernard Hermann –Elmer Bernstein-John Williams del dimecres 22 de juny a les 19h serà el darrer dels actes abans de l’acte central. Tant el maridatge d’òpera i vi com el concert-conferència tenen places limitades i caldrà inscripció prèvia.

Acte central, dissabte 25 de juny

Des de les 09.00h fins a les 14.00h la Biblioteca romandrà oberta als visitants que vulguin conèixer tots els seus espais i serveis o consultar el fons disponible. A partir de les 10.00h començarà la celebració, amb espais infantils on s’hi trobaran des d’inflables fins a jocs amb andròmines per jugar en família. En el marc d’aquest centenari tindrà lloc la Fira d’intercanvi de llibres, una experiència comunitària per gaudir entre aficionats a la lectura. De 10.00h a 12.00h estaran disponibles els jocs que formen part del projecte Ficció en Joc a la sala multimèdia de la biblioteca i a les 12.00h es faran els respectius parlaments institucionals.

Galeria d'imatges