En record d'Arnau Puig

El filòsof i crític d'art va traspassar el passat 29 de març.

La Fundació Tharrats d'Art Gràfic de Pineda de Mar, vol expressar el més sentit condol per la pèrdua del Sr. Arnau Puig, filòsof i crític d'art que, en els darrers anys, va col·laborar intensament amb la Fundació arran de les diferents activitats que es duien a terme.

Arnau Puig, va ser una figura cabdal en l'art català de la segona meitat del s. XX. Com a filòsof va mantenir un substrat existencialista provinent dels anys d'estada a París, teorització que va reflectir a diferents publicacions que recullen el corpus del seu pensament. També va ser professor d'Estètica de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i, amb els anys, va ser guardonat amb importants reconeixements en l'àmbit de l'art i la cultura.

A finals dels anys quaranta del segle passat, va fundar juntament amb Joan-Josep Tharrats i altres reconeguts artistes de l'avantguarda catalana del moment, el mític grup Dau al Set que va suposar un innovador trencament en la grisor artística d'aquella època.

L'any 2017 l'Arnau Puig, arran de l'exposició de vuit artistes catalans; De l'aura persistent, celebrada en aquesta Fundació, va donar el seu suport incondicional a l'esdeveniment posant de manifest el desig que la Fundació es projectés, com es mereixia, en els circuits artístics actuals. Va ser, però, al 2018, en ocasió de la commemoració dels cent anys del naixement de Joan-Josep Tharrats, quan la Fundació va organitzar el Centenari Tharrats i va tenir l'honor de rebre'l personalment podent-li mostrar l'espai de l'edifici que, uns anys abans, s'havia batejat amb el seu nom.

Amb motiu del Centenari Tharrats la Fundació va organitzar un seguit d'activitats i exposicions que van comptar amb la valuosa col·laboració de qui era, en aquell moment, l'únic membre que restava viu de Dau al Set. Així, amb el seu compromís, en l'exposició Les Arts del Llibre amb Tharrats i Dau al Set va oferir-nos la seva visió d'aquell grup de joves inquiets. Amb l'exposició Tharrats, cosmos i art gràfic, Arnau Puig va capbussar-se en alguns aspectes de l'obra gràfica de l'artista i finalment al catàleg de l'exposició Univers Tharrats, es recuperaven uns fragments de 1998 on Puig glosava la figura de Tharrats com a editor.

Vagi doncs el record de la Fundació Tharrats per a un home que seguia amb interès el present i el futur d'aquesta entitat.