El nou edifici de la biblioteca Manuel Serra i Moret compleix 10 anys

Per celebrar l’efemèride la biblioteca ha preparat activitats dirigides als seus usuaris/es i a l’alumnat dels centres educatius de Pineda.

Dissabte 27 de març es compliran 10 anys del trasllat de la biblioteca Manuel Serra i Moret de la plaça de les Mèlies – actual espai Sara Llorens - al nou edifici del carrer Progrés. Per celebrar l’efemèride la Biblioteca Manuel Serra i Moret ha preparat una sèrie d’activitats especials d’aniversari pels seus usuaris i per l’alumnat de les escoles i instituts de Pineda de Mar.

Pastissos plens de recomanacions literàries

Les persones usuàries que visiten aquests dies la biblioteca Manuel Serra i Moret es trobaran amb un gran pastís d’aniversari on cada dia del mes descobreix una recomanació literària. També s’està fent arribar a cada grup escolar del municipi un pastís d’aniversari amb recomanacions per a tot l’alumnat.

Dirigit al públic més menut, divendres 26 a les 15.15 h la biblioteca organitza una sessió de contes que es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l’ajuntament.

Per últim, dirigit als i les joves dels instituts del municipi, la biblioteca ha preparat 10 enigmes en vídeo sobre diferents temàtiques i que, els més ràpids en contestar tindran premi de la biblioteca.

Es preveu que durant l’any, i a mesura que les restriccions sanitàries ho permetin, es realitzin més actes al voltant d’aquest aniversari.

10 anys de la nova biblioteca

Durant aquests 10 anys de la nova ubicació de la biblioteca s’han realitzat més de 650.000 préstecs de documents, s’ha incrementat el seu fons documental en gairebé 20.000 documents fins a arribar als 57.505. Les biblioteques de Pineda de Mar tenen un total de 16.855 usuaris inscrits, això vol dir que el 60,23% de la població del municipi té el carnet de la biblioteca. Pel que fa al número de visitants, tot i que l’any 2020 va suposar una davallada important degut als tancaments i restriccions per la Covid-19, la mitjana de visites anuals d’aquests 10 anys es situa a a prop de les 100.000.