Retirats dos pollancres de l’escola Bressol de Mar per prevenir incidents

Afectats per la falta d’aigua, els dos arbres s’havien quedat secs i ja no han brotat durant la primavera. La debilitat que presentaven els dos pollancres i les seves branques suposaven un risc d’incidents i lesions.

Tot i les pluges registrades durant les darreres setmanes, la sequera viscuda durant tres anys segueix passant factura a l’arbrat municipal. És el cas dels dos pollancres que han sigut retirats avui de l’escola Bressol de Mar, havent comprovat la perillositat que comportava el seu estat.

I és que, després de les suficients setmanes de primavera com per valorar la salut dels arbres, el servei de Parcs i Jardins ha confirmat que no hi havia signes de brotada. Tot el contrari: els pollancres havien quedat secs i això comportava un risc per a la seguretat, amb el perill de trencament i caiguda descontrolada de branques.

Actuacions arreu del municipi

Aquesta intervenció al pati de la llar d’infants Bressol de Mar s’adscriu al seguit d’actuacions que s’estan realitzant arreu del municipi. Sota la premisa de compatibilitzar la conservació del màxim nombre d’arbres amb la prevenció d’incidents, el servei de Parc i Jardins està eliminant aquelles parts seques dels exemplars, efectuant la retirada completa quan el seu estat no ofereix una altra solució.