Pineda reprèn un nou Cicle de Passejades per a la Gent Gran

Aquesta temporada l’activitat comptarà amb intercanvis amb altres poblacions

L'Ajuntament de Pineda de Mar participarà de nou al Cicle de Passejades per a la Gent Gran impulsat per la Diputació de Barcelona en el que participen ja més de 75 municipis de la província. En els cursos passats l'activitat no es va poder realitzar a causa de la pandèmia de la Covid-19, però enguany es reprèn aquest cicle el qual consisteix en la realització de 4 sortides a diferents indrets del territori. També es durà a terme una cloenda on tots els municipis participants es trobaran per realitzar una jornada plena d’activitats a Santa Coloma de Gramenet.

És una activitat oberta, enfocada a persones que superen els 60 anys i que estiguin habituades a realitzar activitat física de manera regular, i de caràcter gratuït. Les passejades estan adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran, són suaus i assequibles, i majoritàriament discorren per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans on hi ha més circulació de vehicles.

Aquestes passejades donaran inici ma les 9 del matí i finalitzen al voltant de les 14 h, i es camina un total aproximat de 3-4 hores, amb distàncies que, en funció del desnivell i del recorregut de cada localització, es troben sempre entre els 6 i els 8 kilòmetres. Durant el recorregut es van realitzant diverses parades, algunes de caire cultural, natural o simplement per dosificar els esforços dels participants.

Els objectius d'aquesta activitat són oferir un element dinamitzador i motivacional, donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements sobre la natura, fomentar l'interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, incidint en els hàbits saludables, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les necessitats de cadascú.

En el cicle 2021-2022 que comença el dimecres 1 de desembre, Pineda de Mar

forma part d’un grup de 4 municipis format per Vilafranca del Penedès, Caldes de Montbui i Santa Margarida i els Monjos. Cada municipi exercirà d’amfitrió en una ocasió i rebrà als altres 3 en una jornada dissenyada per donar a conèixer els espais naturals i culturals de cada territori als 3 municipis convidats, que estaran conformats per un màxim de 54 persones cadascú.

La programació del cicle serà la següent:

- Pineda de Mar: 1 de desembre de 2021

- Vilafranca del Penedès: 26 de gener de 2022

- Caldes de Montbui: 9 de març de 2022

- Santa Margarida i els Monjos: 6 d’abril de 2022

Des de les Regidories de Gent Gran i Esports de l’Ajuntament de Pineda de Mar s'han articulat les inscripcions a través dels Casals d’Avis de les Mèlies i de

Poblenou, on hauran d'adreçar-se tots aquells que vulguin participar per formalitzar la seva inscripció, aproximadament dintre dels 30 dies anteriors a cada sortida. L’equip bàsic que ha de portar cada participant és: roba còmoda, calçat adequat, gorra i ulleres de sol, 1 litre d’aigua, carmanyola per esmorzar, i bastons (opcionals).