Pineda passa a la fase 1 a partir de dilluns

La neteja i desinfecció de l’espai públic s’intensifica amb la tornada de la ciutadania als carrers. També reobre el cementiri municipal amb totes les condicions de seguretat. També es reactiva la vigilància de la zona verda i blava.

Amb l’entrada de la regió sanitària de Girona dins la fase 1 de la desescalada i que inclou a Pineda de Mar, l’ajuntament adaptarà alguns serveis municipals al procés de desconfinament. Per una banda s’intensificaran els treballs de neteja i desinfecció dels Serveis Municipals perquè tothom pugui passejar i desplaçar-se per un espai públic en bones condicions. També es reobrirà al públic el cementiri municipal, amb un control d’accés i aforament. Pel que fa a la zona blava i verda, coincidint amb una disminució de les restriccions de moviment, es reactivarà per afavorir l’estacionament de veïns i veïnes que tornen a treballar i als comerços que aixequen persianes.


Neteja i desinfecció dels espais públics

Amb la progressiva sortida al carrer dels ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Pineda i els seus Serveis Municipals es centraran en la neteja i desinfecció d’espais públics per continuar fent front a la propagació de la Covid-19. S’intensificaran la retirada de fulles, l’escombrada de voreres, les accions a parcs i passeig marítim, el repàs de contenidors, la desinfecció viària i el buidatge de papereres.

Per tal de centrar aquests esforços, el servei de recollida de mobles continuarà inactiu, i es demana a les persones que utilitzin la deixalleria municipal que es troba oberta per a tota la ciutadania.


Reobertura del cementiri municipal

A partir de dilluns també reobrirà el cementiri municipal. Ho farà amb control i limitació de l’aforament i amb un horari especial de dilluns a dissabte de 10 a 13 h. Serà obligatori l’ús de mascareta al recinte.


Reactivació de la zona verda i blava

Malgrat que dilluns comenci la fase 1 del desconfinament, hi ha moltes persones de Pineda que porten setmanes treballant i per fer-ho necessiten utilitzar el vehicle privat. Per aquest motiu i també per afavorir la rotació en zones comercials, l’ajuntament a decidit reactivar la zona verda i blava de Pineda. Durant la setmana del 18 al 24 de maig el personal controlador de la zona verda i blava faran tasques d’informació als vehicles que no es trobin degudament estacionats.


Què comporta l’entrada de Pineda a la fase 1 de la desescalda?

Els principals canvis que comporta la fase 1 de la desescalada en el dia a dia de les persones són aquests:

  • REUNIONS FAMILIARS / AMISTATS: en domicilis privats o espais públics, dins de la mateixa regió sanitària, i mantenint la distància de seguretat de dos metres. No es permeten les visites a residències de gent gran ni a persones en aïllament. Màxim 10 persones.
  • DESPLAÇAMENT A ALTRES MUNICIPIS: desplaçament lliure, també a segones residències, a altres municipis de la mateixa regió sanitària.
  • VEHICLE PRIVAT: en desplaçaments de persones d'un mateix habitatge, màxim 9 persones. Si no és així, màxim 2 persones per fila de seients.
  • REOBERTURA DE TERRASSES: bars i restaurants podran habilitar un 50% de les terrasses, amb màxim 10 persones per taula i mantenint distància de seguretat. Poden continuar oferint menjar per emportar.
  • PETIT COMERÇ: els negocis de menys de 400m2 podran atendre sense cita prèvia limitant a un 30% l'aforament i respectant les mesures de seguretat.
  • HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS: podran obrir però mantenint clausurades les zones comunes.
  • INSTAL•LACIONS ESPORTIVES PRIVADES: accés amb cita prèvia a instal•lacions esportives a l'aire lliure i gimnasos sempre que es practiqui esport sense contacte físic entre persones.
  • HORARIS DE PASSEIG I ESPORT: es mantenen els horaris preferents de passeig i esport a l'aire lliure per franges d'edat.
  • ESPAIS DE CULTE: els centres hauran de prendre les mesures de seguretat i no superar el 30% de l'aforament.
  • ENTERRAMENTS: en espais públics o privats amb un màxim de 15 persones a l'exterior i 10 en interior.